Alkotó Energia pályázat - díjátadó
Legfrissebb

- Idén is sok látogatót fogadott a Város napján a Paks II interaktív kamion

- Teltház a Paks II. kamionjában, a Város Hete rendezvényein

- Az atomenergia a megfizethető árú villamos energia záloga

- Szabó Péter: biztonságos, fejlődő, békés életet Paksnak

- Állásbörzén keres szakembereket az MVM Csoport

- Hidvégi: július 1-től elérhető lesz a babaváró támogatás

- Indul a Paks II. Akadémia

- Építésfelügyeleti hatósági vizsgálat

- Tudományos örökség és új megoldások a fizikaversenyen

- Szálka - Horog Étterem & Delicatesse

- A régió is szerephez jut a Paks II. projektben

- EP-választás: Kövér László, lakossági fórum

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Alkotó Energia pályázat - díjátadó

2019. március 02. 14:43:09  nyomtatási kép


(PAKS-PRESS) Paks, 2019. március 2., szombat – A környezetet kímélő atomerőmű működése során nem bocsát ki szennyező anyagokat, és  az is fokozott figyelmet érdemel, hogy kevesebb hulladék keletkezik egy-egy felújítás vagy átalakítás során, ez értékmegőrző -és teremtő folyamat – fogalmazott Dr. Kovács Antal kommunikációs igazgató az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. harmadik alkalommal meghirdetett országos Do It Yourself! (Csináld magad!) pályázatának díjkiosztóján, szombaton.

 

A 2018-as pályázatra beérkezett pályamunkákat a díjkiosztón értékelték. A pályázat célja volt, hogy elősegítse és népszerűsítse a meglévő értékek megőrzését, ezzel pedig a környezettudatosságot és a potenciális hulladék mennyiségének csökkentését érjék el. 1800 pályázat érkezett ebben az évben, kilenc helyezést tanúsító oklevelet, és Különdíjakat is átadtak. Az eredményeket, a díjakat Iványi Krisztina, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs főszakértője ismertette a megjelent, nyereményt, vagy helyezést elért pályázókkal.

 

Az átadók között volt Girtl László, a Metricartist megalkotója, Hosszú-Bardócz Éva, a Pure Design by bardoczeva bloggere, Isza Ágnes, az Azúr Bagoly megalkotója, Kmettyó Lászlóné, a Vintagevelem bloggere, Szendrődi Enikő, a Nemiskacat Látványműhely megalkotója, Krivarics Ditta, az Otthonkommandó bloggere és Holczer György, a Pentacolor Kft. ügyvezetője.

 

A díjátadó ünnepségen Dr. Kovács Antal kommunikációs igazgató azt mondta, hogy a környzetet kímélő atomerőmű működése során nem bocsát ki szennyező anyagokat, és a fokozott figyelmet az is megérdemli, hogy kevesebb hulladék keletkezik egy-egy felújítás során, amely értékmegőrző és teremtő folyamat. Egyben egy olyan közösség is kialakul, amely ezeket az értékekkel, a környezet-tudatossággal is azonosul - fűzte hozzá.

 

Iványi Krisztina, az atomerőmű kommunikációs főszakértője, az Do It Yourself! (Csináld magad!) mozgalom ötletgazdája, a díjátadó moderátora azt emelte ki, hogy azok a mozgalomban résztvevők, akik közösségekben, felújításokban, csoportosan önkéntesen vesznek részt, a legnagyobb dicséretet érdemlik, és a mozgalom maga is ebben az irányban kíván haladni.    

 

Díjakat adtak át, első-harmadik helyezésekben a Mesteri átalakítás, a Bútorfestés –és átalakítás, funkcióváltás (átalakítás) valamint a junior kategóriákban. Ez utóbbiban külön dicséretet is kapott a díjazottak közül a legfiatalabb 14 éves Kalotai Panna, aki saját bútorát alakította át. Iványi Krisztina azt emelte ki, hogy a mai fiatalok virtuális világában ritkaság, de követendő példa, hogy ilyen hasznos tevékenységet végezzen egy fiatal.

 

A díjak átadása után a résztvevők megtekinthették a paksi atomerőmű külső –és belső területének egy részét is.

 

Képünkön: Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. 2018-as Alkotó Energia - Országos Do It Yourself! (Csináld magad!) pályázat díjátadójának résztvevői a paksi atomerőműben, 2019. március 2-án.

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű