Rendkívüli testületi ülés
Legfrissebb

- Idén is sok látogatót fogadott a Város napján a Paks II interaktív kamion

- Teltház a Paks II. kamionjában, a Város Hete rendezvényein

- Az atomenergia a megfizethető árú villamos energia záloga

- Szabó Péter: biztonságos, fejlődő, békés életet Paksnak

- Állásbörzén keres szakembereket az MVM Csoport

- Hidvégi: július 1-től elérhető lesz a babaváró támogatás

- Indul a Paks II. Akadémia

- Építésfelügyeleti hatósági vizsgálat

- Tudományos örökség és új megoldások a fizikaversenyen

- Szálka - Horog Étterem & Delicatesse

- A régió is szerephez jut a Paks II. projektben

- EP-választás: Kövér László, lakossági fórum

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Rendkívüli testületi ülés

2019. március 06. 17:38:41  nyomtatási kép

 
 

Szerződés a Paks II. tárcával, pénzügyek rendezése a DC. Dunakom Zrt.-vel

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. március 6., szerda – A Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszterrel kötött együttműködési megállapodás jóváhagyásáról és a DC. Dunakom Zrt. anyagi támogatásának formájáról határozott Paks Város képviselő-testülete a 2019. március 6-án tartott rendkívüli ülésén.  

 

A napirendi pontok tárgyalása előtt Szabó Péter polgármester a képviselők előtt ismertette Kovács Sándor már korábban közzétett nyilatkozatát arról, miért válik meg társadalmi megbízatású alpolgármesteri tisztségétől. Az abban közölt tartalmakat a testület tagjai tudomásul vették.

 

A Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszterrel kötött együttműködési megállapodás kereteket jelölt ki, ennek során a tartalmi elemekben megjelennek a beruházás idején felmerülő város-, gazdaság-, térség- és egyéb, más területekre kiterjedő fejlesztések. A keretmegállapodás teljesítésekor az egyes témakörökben a tervek szerint külön-megállapodásokat kötnek, ezekről részleteiben dönt majd a testület.

 

A képviselők a második napirendi pontban a DC. Dunakom Zrt-vel kötendő közfeladat-ellátási szerződést tárgyalták. Úgy határoztak, hogy általános működési támogatás keretében finanszírozza a város büdzséje a feladatokat, hogy azokat, minél színvonalasabban tudják ellátni. Ezek kiterjednek a város-üzemeltetetés részleteire is – tájékoztatott Szabó Péter polgármester a testület ülése után.  +++
FACEBOOK

Paksi Atomerőmű