Rendkívüli testületi ülés
Legfrissebb

- A paksi atomerőmű a Tudományok Fővárosában

- A növekvő energiaigény miatt szükség van a Paks II.-re

- Indul a lakótelepi központi park rekonstrukciója

- Orosz tanácsadó program paksi szakembereknek

- Hernádi Norbert és Hetzmann Albert tájékoztatója

- Hosszú távon szükség van az atomenergetikára

- Kudorné Szanyi Katalin és Barnabás István tájékoztatója

- Felelős döntés az atomenergia hosszútávú alkalmazása

- Tina

- Heringes Anita polgármester-jelölti terveiről beszélt

- Antóni Józsefné és Kovács István sajtótájékoztatója

- Új kutyamenhely épül Paks-Hegyespusztán

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Rendkívüli testületi ülés

2019. március 06. 17:38:41  nyomtatási kép

 
 

Szerződés a Paks II. tárcával, pénzügyek rendezése a DC. Dunakom Zrt.-vel

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. március 6., szerda – A Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszterrel kötött együttműködési megállapodás jóváhagyásáról és a DC. Dunakom Zrt. anyagi támogatásának formájáról határozott Paks Város képviselő-testülete a 2019. március 6-án tartott rendkívüli ülésén.  

 

A napirendi pontok tárgyalása előtt Szabó Péter polgármester a képviselők előtt ismertette Kovács Sándor már korábban közzétett nyilatkozatát arról, miért válik meg társadalmi megbízatású alpolgármesteri tisztségétől. Az abban közölt tartalmakat a testület tagjai tudomásul vették.

 

A Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszterrel kötött együttműködési megállapodás kereteket jelölt ki, ennek során a tartalmi elemekben megjelennek a beruházás idején felmerülő város-, gazdaság-, térség- és egyéb, más területekre kiterjedő fejlesztések. A keretmegállapodás teljesítésekor az egyes témakörökben a tervek szerint külön-megállapodásokat kötnek, ezekről részleteiben dönt majd a testület.

 

A képviselők a második napirendi pontban a DC. Dunakom Zrt-vel kötendő közfeladat-ellátási szerződést tárgyalták. Úgy határoztak, hogy általános működési támogatás keretében finanszírozza a város büdzséje a feladatokat, hogy azokat, minél színvonalasabban tudják ellátni. Ezek kiterjednek a város-üzemeltetetés részleteire is – tájékoztatott Szabó Péter polgármester a testület ülése után.  +++




FACEBOOK

Paksi Atomerőmű