Paks Város, negyvenedik évforduló
Legfrissebb

- Két héten belül megszűnhet a veszélyhelyzet

- Süli János: a vírus nem hátráltatott minket

- Pünkösd: az ünnepet már nagytemplomban tartják meg

- Megnyitnak az óvodák és bölcsődék

- Reprezentatív az országos szűrővizsgálat

- Paks: 500 milliárd kilowattóra

- Visszatérhet lassan az egészségügyi ellátások köre

- Szabó Péter: hétfől újabb nyitás várható

- Lakásárak a virus idején

- Megérkezett Brüsszel jóváhagyása a talajelőkészítő munkákhoz

- A járványhelyzetben is jól teljesít a hazai erőműpark

- A járványügyi helyzetben is folyamatos a toborzás

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Paks Város, negyvenedik évforduló

2019. április 18. 09:40:49  nyomtatási kép

 

A Város hete, a Város Napja – programsorozat, sajtótájékoztató

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. április 18., csütörtök – Paks 40 évvel ezelőtt kapott városi rangot, ebből az alkalomból az önkormányzat a Csengey Dénes Kulturális Központ közreműködésével a Város Hete elnevezéssel szervez programot 2019. május 15-18. között, amely május 18-án, a Város Napján fejeződik be. Ezen a napon a tartják a hagyományos felvonulást is.

 

1979-ben nyilvánították várossá Paksot. A negyvenedik évforduló alkalmából egyhetes rendezvénysorozatot szervez a városvezetés és a Csengey Dénes Kulturális Központ. Azon a héten, újabb helyszíneken, változatos programokkal várják az érdeklődőket. Május 18-án a Város Napján fejeződik be a programsorozat, amelyen a már hagyományosnak mondható felvonulást és színes programokat is megtartják. Az idei évben több helyszínen zajlanak majd az óvodás kortól a nyugdíjas korosztályig bezárólag mindenki számára érdekes és izgalmas kulturális programok, koncertek.

 

A Város Hete szerdán startol: a Csengey Dénes Kulturális Központban lesz az ünnepélyes megnyitó múltidéző várostörténeti előadással. A rendezvény másnapján a "Városunk 40 év múlva" alkotópályázatra beérkezett művek és fotókiállítás megnyitása következik, valamint a KRESZ-parkban átadják a park támfalára megálmodott Pál utcai fiúk graffiti alkotást.

 

Ugyancsak május 15-én lesz a Helyi Értéktárbizottság pályázat eredményhirdetése is.

 

Péntek koncertek lesznek a Duna-parti sétány mellett található víziszínpadon, ahol már hét helyi együttes fellépésére számítanak.

 Az eddig megszokott felvonulást, halászléfőző versenyt, valamint a helyi egyesületek, alapítványok, intézmények, társulatok színpadi produkcióit, bemutatóit, foglalkozásait szombaton, a rendezvény zárónapján a Táncsics parkban rendezik meg.

A nap zárásaként a nagyszínpadon Szabó Balázs Bandája és a Charlie Band lép fel, ez utóbbi este nyolc órakor kezdődik.

 

A Város Hetére kulturális menetlevél is készül. 

 

Képünkön:

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. április 18., csütörtök – Szabó Péter, Paks polgármestere, balról Csapó Ágnes önkormányzati referens, jobbról Tell Edit igazgató, szervezők, a Csengey Dénes Kulturális központban tartott sajtótájékoztatón, 2019. április 18-án.

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű