EP-választás: Kövér László, lakossági fórum
Legfrissebb

- Készülnek az erőműépítést kiszolgáló létesítmények

- Testületi ülés – sajtótájékoztató

- Tanácsadó testület alakult

- Donáth Anna Pakson

- Egyensúlyi költségvetést készítenek elő

- Atomerőmű: főjavítás az egyes blokkon

- Polgármesterek: térségfejlesztés, kommunikáció

- Kiemelkedő eredmények

- Paks II. – Információ első kézből

- Egy „CSEPP” a nevelésért

- A félévi bizonyítvány javítható

- Orosz asszonyok, Pakson

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


EP-választás: Kövér László, lakossági fórum

2019. május 06. 21:58:09  nyomtatási kép

           

EP-választás - Kövér László: a brüsszeli vezetők elfednék az elhibázott bevándorlási politikát

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. május 6., hétfő - A brüsszeli vezetők szeretnék elfedni azt, hogy milyen nyilvánvaló következményei vannak az elhibázott bevándorlási politikának - mondta az országgyűlés elnöke hétfőn, Pakson.

 

Kövér László a lakossági fórum előtt tartott sajtótájékoztatón, kérdésre válaszolva hozzátette: az Európai Unió tagállamaiban a tömeges illegális migráció növelte a bűnözést, a nők elleni erőszakot, és az elmúlt években több mint háromszáz ember halt meg terrorcselekményben.

Az emberek ezen szeretnének változtatni, ez a tétje az európai parlamenti (EP-) választásnak - jelentette ki.

 

A házelnök azt mondta: az Eurobarometer felmérése szerint az EU polgárai legfontosabb problémaként az illegális migrációt vagy a terrorizmust jelölték meg.

Úgy fogalmazott: "a kampányban az Európai Bizottságnak és a régebbi tagállamok főáramú politikusainak az a törekvése, hogy ezt megoldott kérdésként kezeljék, ehelyett előjön a klímaváltozás, más kérdések, amik az emberek életét biztonságosabbá tennék".

 

Újabb kérdésre válaszolva kifejtette: a "régi vágású brüsszeli és európai uniós elit" megpróbál szélsőségesnek beállítani mindenkit, aki nem ért velük egyet, így próbálják megállítani a migrációellenes tábor támogatottságának növekedését.

Kövér László reálisnak nevezte, hogy a migrációt ellenző politikai erőknek, - "nevezzék őket akárminek" -, a mostanihoz képest jelentősebb súlyuk lesz az EP-választás után.

 

Azt mondta, ez a politikai erő adott esetben a mérleg nyelve is lehet vagy az Európai Néppárton (EPP) belül komoly tábort fog a Fidesz maga mögött tudni. "Ha ez így lesz, akkor talán Európa egyik fele nem próbálja meg diktátumokkal ráerőltetni a maga világképét, jövőképét, akaratát a másik felére" - tette hozzá.


Nem mindegy, hogy a Fidesz-KDNP 11, 12, 13 vagy 14 mandátumot szerez a választáson, mert minél több a mandátumuk, "annál kevésbé lehet erkölcsi értelemben félresöpörni vagy kilökni" őket az EPP-ből.

 

A paksi atomerőmű kapacitásfenntartó beruházásáról szóló kérdésre válaszolva megjegyezte: a brüsszeli vizsgálódások késedelmet okoztak az új atomerőmű kivitelezési folyamatában; "talán ha más brüsszeli vezetés van, és jobban passzoltak volna a politikai elképzelések, lehet, hogy a brüsszeli bürokrácia gyorsabb lett volna".

 

Az előttünk álló időszakban lesz még dolgunk a brüsszeli bürokráciával, ezért van áttételesen jelentősége a paksi beruházásra is annak, hogy milyen összetételű lesz az Európai Bizottság - húzta alá. Hozzátette azt is: nem feltételezi, hogy egy brüsszeli szakmai döntésnek politikai indítékai vannak.

 

Süli János, a paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője többek között arról beszélt, hogy azért kellene az EP-választáson magas részvétel arány, hogy az ellenzék részéről minél kevesebben tudják átlépni a mandátumszerzéshez szükséges küszöböt.

- Több Fidesz-KDNP-s képviselővel minden kérdést hatékonyabban tudnánk képviselni Brüsszelben" - mondta.

 

PAKS-PRESS/MTI 2019. május 6. 21.58. 

 

Európai Unió, választások - lakossági fórum Pakson

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. május 6., hétfő – Kövér László, az Országgyűlés elnöke (középen) a Fidesz paksi lakossági fórumán 2019. május 6-án. Mellette balról Süli János, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter, jobbról Széles András választókerületi elnök.

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű