Hidvégi: július 1-től elérhető lesz a babaváró támogatás
Legfrissebb

- Idén is sok látogatót fogadott a Város napján a Paks II interaktív kamion

- Teltház a Paks II. kamionjában, a Város Hete rendezvényein

- Az atomenergia a megfizethető árú villamos energia záloga

- Szabó Péter: biztonságos, fejlődő, békés életet Paksnak

- Állásbörzén keres szakembereket az MVM Csoport

- Hidvégi: július 1-től elérhető lesz a babaváró támogatás

- Indul a Paks II. Akadémia

- Építésfelügyeleti hatósági vizsgálat

- Tudományos örökség és új megoldások a fizikaversenyen

- Szálka - Horog Étterem & Delicatesse

- A régió is szerephez jut a Paks II. projektben

- EP-választás: Kövér László, lakossági fórum

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Hidvégi: július 1-től elérhető lesz a babaváró támogatás

2019. május 13. 22:42:48  nyomtatási kép


(PAKS-PRESS) Tamási, 2019. május 13., hétfő - A kormány elkötelezett a családtámogatási rendszer mellett, a brüsszeli kifogásoktól függetlenül ragaszkodik ahhoz, hogy a babaváró támogatás július 1-től elérhető legyen a fiatal párok számára – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója egy lakossági fórum előtt tartott sajtótájékoztatón, Tamásiban, hétfőn.

 

Hidvégi Balázs megerősítette, hogy a kormány és a támogató nagyobbik kormánypárt is elkötelezett abban, hogy a fiatalok családot tudjanak alapítani és a gyermeket tudjanak vállalni és nevelni.

- Brüsszelben megvívjuk ezt a küzdelmet is, mi ragaszkodunk ehhez a programhoz, amelyet július elsejével elindítunk – húzta alá.

 

A Paks-Press Hírügynökség kérdésére válaszolva a továbbiakban azt is kifejtette, felháborítónak tartják, hogy miközben illegális bevándorlóknak migránskártyákat osztogatnak brüsszeli jóváhagyással, addig egy előzetes egyeztetési eljárásban egy magyar gyermekvállalási és családtámogatási támogatásba belekötnek.

 

A Fidesz kommunikációs igazgatója egy további újságírói kérdésre reagálva rámutatott, az Európai uniós választás tétje, hogy az Európai Unió a nemzetek Európája marad vagy bevándorló kontinenssé válik.

- Az európai választás nagy tétje, megtudjuk-e állítani a bevándorlási párti politikát, amely veszélybe sodorta az Uniót, az emberek biztonságát, mindennapi életét a keresztény kulturális gyökereket – fogalmazott.

Hangsúlyozta, hogy a nemzetek Európájára van szükség, a magyar kormány az emberek biztonságát helyezi előtérbe. - Az uniós választások idején, a Fidesz-KDNP listáján ilyen emberek szerepelnek – tette hozzá.

 

Süli János a térség országgyűlési képviselője, a Paks II. beruházásért felelős miniszter a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az élet igazolta a vidékért tett erőfeszítéseket, a Tolna megyei településeket járva azt látja és tapasztalja, hogy az élet igazolta a faluprogramot, megvalósulnak az egyedi pályázatok, sorra létesülnek a szociális közösségi terek, megvalósulnak az egészségügyi beruházások.

– Bízunk abban, hogy a külföldön dolgozó fiatalok hazatérnek és babaváró programok nyomán a fiatalok visszafoglalják a falvakat – mondta.

 

A Tamási Művelődési Központ kistermében tartott közös lakossági fórumon Hidvégi Balázs a közel megjelent száz helyi lakos előtt arról számolt be, a kormányzat gazdaságpolitikája nyomán a foglalkoztatottság lassan teljes egészében megvalósul és inkább már a munkaerőhiány veszélye jelenthet gondot. – Ma 800 ezerrel több ember dolgozik, mint kilenc évvel ezelőtt és az a miniszerelnöki ígéret, mely szerint 10 év alatt egymillió munkahely létesül, időarányosan egyelőre tartható.

 

A szociális juttatások között megemlítette, hogy napjainkra egy millió gyermek kap iskolatejet, fél millió gyermek kap ingyen étkezést, tíz százalékkal nőtt a nyugdíjak reálértéke, a nyugdíjasok számára nyugdíjprémiumot tudott a kormányzat fizetni – sorolta Hidvégi Balázs.

 

A családpolitikai kérdések között gyermekvállalási kedv ösztönzését, a vágyott gyermekek megszületésének elősegítését és a családok erősítését emelte ki.

 

Képünkön: Hidvégi Balázs beszél a Tamásiban tartott lakossági fórumon, 2019. május 13-án.

(Paks-Press Fotó: Nagy Marcell.) +++FACEBOOK

Paksi Atomerőmű