Állásbörzén keres szakembereket az MVM Csoport
Legfrissebb

- Készülnek az erőműépítést kiszolgáló létesítmények

- Testületi ülés – sajtótájékoztató

- Tanácsadó testület alakult

- Donáth Anna Pakson

- Egyensúlyi költségvetést készítenek elő

- Atomerőmű: főjavítás az egyes blokkon

- Polgármesterek: térségfejlesztés, kommunikáció

- Kiemelkedő eredmények

- Paks II. – Információ első kézből

- Egy „CSEPP” a nevelésért

- A félévi bizonyítvány javítható

- Orosz asszonyok, Pakson

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Állásbörzén keres szakembereket az MVM Csoport

2019. május 15. 14:46:30  nyomtatási kép


Mayer György, a Paks-Press budapesti tudósítója írja:


(PAKS-PRESS) Budapest, 2019. május 15., szerda - Az MVM Csoport folyamatosan keres szakembereket, több mint 12 ezer munkatársuk számára változatos munkaköröket és feladatokat kínálnak az atomerőműtől egészen a hotelig, a Nemzeti Közművek (NKM) csatlakozásával pedig a gáz-, a villamoshálózat, az ügyfélkapcsolat és a kiskereskedelem munkaerőigénye is megjelent a cégcsoportnál. 


Jelenleg is számos munkakörbe keresnek munkatársat, a szolgáltató, támogató tevékenységek területén például beszerző, pénzügyi és HR munkatársakat, a műszaki területen pedig villamosmérnököt, technikusokat és villanyszerelőket.


A Magyar Vasúttörténeti Parkban megrendezett, II. Állami Vállalatok Állásbörzéje rendezvényen elhangzott, több mint 30 vállalat, rendvédelmi és honvédelmi szerv, több mint 2200 betölthető állást kínált a munkavállalóknak, köztük az MVM Csoport is, amely külön standon volt jelen. 


A vállalat hosszú távon számít a munkavállalókra, az egészség megőrzését egészségbiztosítással segíti elő, a sportolási és aktív pihenési lehetőségekkel támogatja. A széles körű juttatási csomag alapja a cafeteria és fontos pillére a nyugdíjpénztári támogatás.


A KSH adatai szerint 2019. január–márciusi időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 497 ezer fő volt, 62 ezer fővel több, mint egy évvel korábban. Az állami szektorban a közigazgatás, védelem, kötelező társadalombiztosítás ágazatból több mint 8 ezer fő hiányzik, jelenleg az állami vállalatoknál 100 ezer munkavállaló dolgozik. 


A foglalkoztatottság ugyan növekszik, de egyre szűkül a munkaerőpiac, a nyugdíjba vonulók utánpótlását nehéz biztosítani, ugyanakkor az állami vállalatok egymással is versenyeznek a megbízható munkaerő megtartásáért.


A kiállító vállalatok alapfokú állami iskolai végzettséggel, középfokú OKJ-s és szakképesítéssel is keresnek munkatársakat, de szakmunkás végzettséggel rendelkezőknek, érettségizetteknek, technikusi végzettségűeknek, friss diplomásoknak, valamint gazdasági és HR-szakértőknek is kínálnak állásokat. +++FACEBOOK

Paksi Atomerőmű