Teltház a Paks II. kamionjában, a Város Hete rendezvényein
Legfrissebb

- A Paks II. a létesítési engedélyre készül

- Paks, nem Csernobil

- Süli János tárca nélküli miniszter a Belarusz Atomerőműben

- Ifjú fizikusok az atomerőmű múzeumtáborában

- Megkezdődött az első felvonulási épületek kivitelezése

- Eredményes tanulók a Parlamentben

- A Hulladékudvarban kötnek ki a szabálytalanul tárolt autók

- A rózsaszín csokitól az argentin tangóig

- Testületi döntések

- A lakosság is tehet a szúnyoginvázió ellen

- Egyre hangosabbak a német atomstop ellenzői

- Városi fotópályázat – eredményhirdetés

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Teltház a Paks II. kamionjában, a Város Hete rendezvényein

2019. május 19. 18:06:47  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. május 19., vasárnap – A Város Hete rendezvényen – akárcsak tavaly is, az egyik leglátogatottabb hely volt a Paks II. Zrt. tájékoztató kamionja. A Társaság kommunikációs igazgatója azt mondta a helyi sajtó képviselői előtt, hogy a jármű nemcsak egy bemutató terem, hanem az itt dolgozó munkatársaknak köszönhetően információs központ is, ahol naprakész ismeretekkel állnak az érdeklődők rendelkezésére.

 

Mittler István szavai szerint a paksi lakosok egyik leggyakoribb, visszatérő kérdése az új atomerőmű építésének helyzete. Elmondta, hogy a felvonulási területen elkezdődtek az előkészítő munkálatok, és a nyár folyamán a régióban is elkezdődnek a fejlesztések és az útfelújítások.

 

Felidézte, hogy Pécsett, az egyetemmel már közel egy hete aláírták azt az együttműködési megállapodást, amellyel a Paks II. Akadémia néven képzési együttműködés jön létre az új atomerőművi blokkok kivitelezéséért felelős projekttársaság, azaz a Paks II. Atomerőmű Zrt. és hat egyetem között.


A Paks II. Akadémia program keretében szeptembertől vehetnek részt az érdeklődők az alapképzésre épülő atomerőművi üzemeltetési szakmérnök megnevezésű szakirányú képzésben.

 – Az Akadémia elvégzése után várjuk a szakembereket, akiknek szinte biztos állásuk és egzisztenciájuk lehet a Paks II. Társaságnál – húzta alá Mittler István.

 

Újságírói kérdésre válaszolva a kommunikációs igazgató kiemelte, hogy tovább folytatja országjáró körútját a Paks II. Zrt. tájékoztató kamionja. A jármű március 25-én kezdett, a továbbiakban a nyári nagy fesztivál szezon előtt Komárom-Esztergon-Fejér megyékben keres fel településeket.

 

A kamion a Város Napja rendezvényen is jól teljesített tavaly, akkor volt jelen először, idén pedig ismét az egyik legkeresettebb helyszínként részese volt a kulturális menetlevél pecsétgyűjtő helyének, a környezetében pedig ügyességi játékokat, pihenőhelyeket találhattak a látogatók.

 

Képünkön:

Belső kép: Kilátás a Táncsics parkra a kamion teraszáról. Külső borító: látogatók a Paks II. Zrt. tájékoztató kamionjának teraszán, a Város Hete szombaton, a Táncsics parkban tartott rendezvényén, 2019. május 18-án.  

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű