Paks II. Akadémia: Dunaújváros és Veszprém
Legfrissebb

- Októberben indul a Paks II. Zrt. új karrierportálja

- „Atomkor - 75 év az emberek szolgálatában”

- A Duna Aszfalt az új paksi híd kivitelezője

- Süli János: világszínvonalú blokkokat építünk

- A hazai energiaforrások megléte a legbiztonságosabb

- Lakossági névadó szavazásra kérik a paksiakat

- Babazászló a Városházán

- Mától életbe lépnek az új védelmi intézkedések

- Mától életbe lépnek az új védelmi intézkedések

- Kezdődik az Erőmű-beruházási Központ építése

- Okosbútort nyerhetnek az iskolások

- Főépítészi sajtótájékoztató

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Paks II. Akadémia: Dunaújváros és Veszprém

2019. május 22. 17:15:07  nyomtatási kép

 


(PAKS-PRESS) Dunaújváros/Veszprém 2019. május 22., szerda – A Dunaújvárosi Egyetem és a Pannon Egyetem, valamint a Paks II. Zrt. is vezetői is aláírták azt a támogatási szerződést, amely lehetővé teszi az atomerőművi üzemeltetési szakmérnök megnevezésű szakirányú képzés elindítását az intézményekben.

 

​A Paks II. Zrt. hat egyetemmel együttműködésben indít felsőfokú továbbképzést. A Paks II. Akadémia program keretében szeptembertől vehetnek részt az érdeklődő hallgatók az alapképzésre épülő atomerőművi üzemeltetési szakmérnök megnevezésű szakirányú képzésben. Szerdán a Dunaújvárosi Egyetemen (DUE) és a Pannon Egyetemen (PE) írták alá az erről szóló támogatási szerződést.

 

A jól képzett szakemberek iránt mindenhol nagy a kereslet, így van ez a nukleáris iparban is. A Paks II. Zrt. számára nagyon fontos a magasan képzett munkaerő, éppen ezért hívta életre a projektcég a Paks II. Akadémiát, amely színvonalas képzési programot kínál az egyetemi hallgatóknak.

 

Az atomerőművi üzemeltetési szakmérnök képzést elvégző szakemberek megalapozhatják jövőjüket egy olyan iparágban, amely a következő évtizedekben kiemelt szerepet tölt be úgy a hazai, mint a nemzetközi energiaszektorban.

 

A Paks II. Zrt. a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel, a Pécsi Tudományegyetemmel, a Debreceni Egyetemmel, a Pannon Egyetemmel, a Miskolci Egyetemmel és a Dunaújvárosi Egyetemmel együttműködésben dolgozta ki a tananyagot. 


A hat egyetem a Paks II. Zrt. anyagi támogatása mellett indítja el az atomerőművi üzemeltetési szakmérnök szakirányú továbbképzési szakot, a Paks II. Akadémia keretében. A képzés ennek köszönhetően a hallgatók számára térítésmentes.

 

Szerdán délelőtt a Dunaújvárosi Egyetemmel írta alá a képzés indítását lehetővé tevő támogatási szerződést a Paks II. Zrt. képviseletében Lenkei István vezérigazgató és Mittler István kommunikációs igazgató, a DUE részéről pedig Dr. habil András István rektor és Kiss Ádám Sándor kancellár. 


Ugyancsak szerdán szignálták a támogatási szerződést Veszprémben a Társaság képviselői, illetve a PE részéről Dr. Gelencsér András rektor és Dr. Kovács Gyula kancellár.

 

A szakirányú továbbképzés két féléve alatt a hallgatók a gyakorlatban kiválóan alkalmazható tudást kaphatnak az energiaipar ezen szegmenséből: alapszintű ismeretekkel gazdagodhatnak az atomerőmű technológiai részleteiről, az üzemeltetés folyamatáról, a nukleáris biztonság alapjairól, az atomerőmű biztonságos működéséről.


A 2019 őszén induló szakirányú továbbképzésre a választott intézmény felvételi rendje szerint lehet jelentkezni, amelynek részletei az adott intézmény honlapján találhatók meg.

 

 

(PAKS-PRESS) Dunaújváros, 2019. május 22., szerda – Lenkei István vezérigazgató (b.3), Mittler István kommunikációs igazgató (b.4) és Dunaújvárosi Egyetem rektora, Dr. habil András István (b.2), valamint Kiss Ádám Sàndor kancellár (b.1) a Paks II. Akadémia néven megvalósuló képzési együttműködésről írtak alá megállapodást az egyetem Rektori Tanácstermében, 2019. május 22-én. A program keretében szeptembertől vehetnek részt az érdeklődők az alapképzésre épülő „atomerőművi üzemeltetési szakmérnök” képzésben.

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++

 

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű