Atomerőmű - Társadalmi ellenőrzés
Legfrissebb

- A paksi atomerőmű a Tudományok Fővárosában

- A növekvő energiaigény miatt szükség van a Paks II.-re

- Indul a lakótelepi központi park rekonstrukciója

- Orosz tanácsadó program paksi szakembereknek

- Hernádi Norbert és Hetzmann Albert tájékoztatója

- Hosszú távon szükség van az atomenergetikára

- Kudorné Szanyi Katalin és Barnabás István tájékoztatója

- Felelős döntés az atomenergia hosszútávú alkalmazása

- Tina

- Heringes Anita polgármester-jelölti terveiről beszélt

- Antóni Józsefné és Kovács István sajtótájékoztatója

- Új kutyamenhely épül Paks-Hegyespusztán

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Atomerőmű - Társadalmi ellenőrzés

2019. május 28. 15:10:32  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. május 28., kedd – Az MVM Paksi Atomerőmű és a Társadalmi Ellenőrző és Információs és Településfejlesztési Társulás (TEIT) tagtelepüléseinek polgármesterei együttműködési és vállalkozási szerződéseket írtak alá az Erzsébet Nagy Szállodában, 2019. május 28-án.

 

A településekkel 2019-ben az atomerőmű három szerződés formájában állapodott meg. Négyéves együttműködést rögzítő keretszerződést írtak alá, 200 millió forint értékben, amelyben a két fél feladatait állapították meg.

 

Aláírtak egy, ugyancsak négy évre szóló vállalkozási szerződést, amelyben a települések vállalták, hogy sugárzásmérést végeznek, és az adatokat rögzítik és közzéteszik. Ez harminc millió forintot jelent a TEIT egészre vonatkozóan.

 

A paksi atomerőmű és a TEIT támogatási megállapodást is rögzített, ebben település-fejlesztési támogatáshoz jutnak, ennek keretösszege egy évre 170 millió forint.

 

Az egyes települések közötti pénzelosztás a lélekszám és az atomerőműtől való távolság arányában oszlik el. A szerződést már Dunapataj, Györköny és Madocsa is, mint a Társulás új tagjai is aláírták.  

 

A három település közel tíz éve kívánt bejutni a Társulásba, az egyeztetések eddig azért bizonyultak sikertelennek, mert a települések polgármesterei nem kívántak tovább osztozkodni a tájékoztatásra kapott pénzből. A gordiuszi csomót a paksi atomerőmű úgy vágta el, hogy a keretösszeget megemelve a három település esetében hozzácsatolta a közös pénzhez. Ezt követően a Társulás tagjai jóváhagyták a belépésüket ebben az évben azzal, hogy keretük stabilan, folytatólagos és változatlan marad.

 

Dr. Kovács Antal, a paksi atomerőmű kommunikációs igazgatója szerint a Társulás tagjai megértették, hogy együtt erősebbek lesznek, közös érdekek alakulhatnak ki az infrastruktúra fejlesztésben, és az is erős érv, hogy az új blokkok építésében, a háttérben egyre jelentősebb szerepet kapnak.  

 

A TEIT munkáját jellemzi, hogy ezeken a településeken magas az atomerőmű társadalmi támogatása, de a munka minőségén mindig lehet javítani – fogalmazott Dr. Kovács Antal.

 

 

Képünkön:

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. május 28., kedd – Az MVM Paksi Atomerőmű és a Társadalmi Ellenőrző és Információs és Településfejlesztési Társulás tagtelepüléseinek polgármesterei együttműködési és vállalkozási szerződést írtak alá az Erzsébet Nagy Szállodában, 2019. május 28-án. 

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű