Megemlékezés a Nemzeti Összetartozás Napján
Legfrissebb

- Két héten belül megszűnhet a veszélyhelyzet

- Süli János: a vírus nem hátráltatott minket

- Pünkösd: az ünnepet már nagytemplomban tartják meg

- Megnyitnak az óvodák és bölcsődék

- Reprezentatív az országos szűrővizsgálat

- Paks: 500 milliárd kilowattóra

- Visszatérhet lassan az egészségügyi ellátások köre

- Szabó Péter: hétfől újabb nyitás várható

- Lakásárak a virus idején

- Megérkezett Brüsszel jóváhagyása a talajelőkészítő munkákhoz

- A járványhelyzetben is jól teljesít a hazai erőműpark

- A járványügyi helyzetben is folyamatos a toborzás

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Megemlékezés a Nemzeti Összetartozás Napján

2019. június 04. 19:10:20  nyomtatási kép
 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. június 4., kedd – Azok a nemzetek, akik a trianoni, szégyenteljes döntést hazánkra kényszerítették, ma, közel száz évvel később identitás-válságban vannak, nem találják gyökereiket és egyre nehezebben tudnak választ adni azokra a kérdésekre, kik ők és honnan jöttek – mondta Paks polgármestere a Nemzeti Összetartozás Napja és a trianoni békediktátum aláírásának 99. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen, kedden.  

 

A Duna-parti sétányon, az Összetartozás Emlékmű közelében közel száz megemlékező előtt Szabó Péter arra mutatott rá, hogy a területi veszteségek ellenére a magyarság lélekben megerősödve összetart. Magyarország továbbra is támogatja a határon túlra került magyar közösségeket, segítve abban, hogy magyarként megmaradhassanak saját szülőföldjükön – fogalmazott. Felidézte, hogy a kilencvenkilenc éve megszületett békediktátum alapján elcsatolták Magyarország területének kétharmadát, lakosságának egyharmadát.

 

– Ezt, a döntés utáni, egyetlen generáció sem tudja elfeledni és nem is lehet. A múltból tanulhatunk és meghatározza jövőbeli cselekedeteinket, a vesztességekből tovább építkezünk, a magyar nemzet továbbra is a legnépesebb nemzet marad a Kárpát-medencében, összetartozása megkérdőjelezhetetlen.   

 

Szabó Péter polgármester beszéde után az önkormányzat, a Fidesz-KDNP paksi szervezete képviselői és Paks társadalmi-kulturális szervezetei elhelyezték az Összetartozás Emlékmű talapzatán a megemlékezés koszorúit és virágait.

 

Képünk: az önkormányzat és szervezetek képviselői a Himnuszt éneklik a Nemzeti Összetartozás Napja és a trianoni békediktátum aláírásának 99. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen, Duna-parti sétányon, az Összetartozás Emlékműnél, 2019. június 4-én.

(Fotó: PAKS-PRESS/Nagy Marcell.) +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű