Testületi döntések
Legfrissebb

- E-taxik állnak forgalomba Pakson

- Tábor, Cseresznyésben

- Ösztöndíjprogramot indít a Paks II. Zrt.

- Süli János: hasznos tapasztalatok

- Miklósa Erika szabadtéri koncert Pakson

- Egy vendég, Moszkvában

- Tények az atomenergiáról – házhoz szállítva

- Gastroblues - Woodstock 50. évfordulója jegyében

- A Paks II. a létesítési engedélyre készül

- Paks, nem Csernobil

- Süli János tárca nélküli miniszter a Belarusz Atomerőműben

- Ifjú fizikusok az atomerőmű múzeumtáborában

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Testületi döntések

2019. június 13. 20:07:19  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. június 13., csütörtök – A Paksi Vagyongazdálkodási Zrt. alaptőkéjének csökkentéséről is határozott a képviselő-testület csütörtöki ülésén.

 

A Társaság alaptőkéjét drasztikusan csökkentették a képviselők, azt korábbi lehetőséget vették el ezzel a lépéssel, hogy vállalkozói, ipari területeket vásárolhasson. A város költségvetésébe 1 MRD 303 millió forintot vittek át beruházások teljesítésére.

A feladatköre a Társaságnak nem változik. Ugyanakkor további pénzek szükségesek a kulturális központban a kamaramozi kialakításához, a Kurcsatov utcai tömbbelső felújításához.

 

A képviselők lakossági kérésre a tehermentesítő út nyomvonalán változtattak, a Településképi Arculati Kézikönyv megalkotásához is figyelembe vettek észrevételeket.

 

A DC Dunakom Zrt-vel kötött partnerség alapján a negyedéves beszámolót elfogadta a testület, majd a Mezőföldvíz Kft. ügyvezetői posztjára vonatkozó előterjesztést elfogadva arról határoztak, hogy további öt évre Csapó Sándort javasolják a tisztségre, de a végső szót a taggyűlés mondja majd ki.

 

A képviselő-testület ülésének kezdetén Szabó Péter polgármester közölte a képviselőkkel és a nyilvános ülésen résztvevő újságírókkal, hogy elhunyt dr. Molnár Klára doktornő, korábbi körzeti orvos és önkormányzati képviselő. A képviselő-testület egyperces néma megemlékezéssel adózott, ülésének kezdetén.

 

PAKS-PRESS 2019. június 13. 20.07. +++

 


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű