Ingyenes nyelvtanfolyamok a pécsi egyetemen
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. január 27.

- Biztonságosan üzemel a Paksi Atomerőmű a járványidőszakban is

- Összefoglaló, 2021. január 26.

- Alig volt hatással a járvány az áramfogyasztásra

- Összefoglaló, 2021. január 25.

- Atomerőmű: tanulságos és eredményes év volt

- Összefoglaló, 2021. január 22.

- Összefoglaló, 2021. január 21.

- A Hivatal készséggel állt az újságírók rendelkezésére

- Összefoglaló, 2021. január 20.

- Összefoglaló, 2021. január 19.

- Bölcsőde és óvoda alapkőletétele Gerjenben

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Ingyenes nyelvtanfolyamok a pécsi egyetemen

2019. július 25. 09:10:09  nyomtatási kép


(PAKS-PRESS) Paks, 2019. július 25., csütörtök - Reményeink szerint az akcióval hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a karunkon 2020-tól továbbtanulni szándékozó fiatalokat a középfokú nyelvvizsga hiánya ne akadályozza meg terveik, álmaik megvalósításában - nyilatkozta Prof. Dr. Szécsi Gábor, a PTE-KPVK dékánja.

 

Különleges akcióval segíti a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara azokat, akik 2020-tól a kar valamely képzésére szeretnének jelentkezni.

 

A kar középfokú nyelvvizsgára felkészítő, kedvezményes nyelvtanfolyamokat hirdet továbbtanulni szándékozó érdeklődők számára, és vállalja, hogy azoknak, akik a nyelvvizsga megszerzését követően a PTE-KPVK valamely képzésre felvételiznek első helyes jelentkezőként, visszafizeti a nyelvtanfolyam árát. Így a PTE-KPVK képzéseire a nyelvvizsga megszerzését követően felvételizők számára a nyelvtanfolyamok ingyenesek lesznek.

 

Mint ismeretes, egy felsőoktatási felvételiről szóló és 2020. január 1-től hatályba lépő kormányrendelet szerint felsőoktatási alapképzésre, osztatlan képzésre csak az a jelentkező vehető fel, aki legalább B2 szintű, középfokú nyelvvizsgával rendelkezik. Annak érdekében, hogy a nyelvvizsga hiánya minél kevesebb fiatal esetében legyen akadálya a továbbtanulásnak, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kara egy különleges nyelvtanfolyami akcióval kívánja segíteni azokat, akik a kar valamely képzésére szeretnének jelentkezni.

 

Az első tanfolyamokra 2019. szeptember 6-ig lehet jelentkezni.  A nyelvtanfolyamok helyszínei: Szekszárd, Pécs, Paks, Baja és Kecskemét. A nyelvtanfolyamok iránt érdeklődők a schmieder.reka@pte.hu. e-mail címen, a 72/501-500/22531 telefonszámon, valamint a https://kpvk.pte.hu/ oldalon szerezhetnek további információkat.

 

Hírügynökségünk emlékeztet rá, hogy a 2019. június 5-én együttműködési megállapodás jött létre a pécsi egyetem és Paks város önkormányzata között. Az elvi megállapodás kereteket határozott meg, Paks tanuló fiataljait segítendő képzésekhez. 

A kar középfokú nyelvvizsgára felkészítő, kedvezményes nyelvtanfolyamot paksi helyszínnel is megtartja, de további részletek még nem ismertek. Erre nagy valószínűséggel a jelentkezők létszámának ismeretében kerülhet sor.  +++x

Paksi Atomerőmű