Bemutatkoztak a Fidesz-KDNP jelöltjei
Legfrissebb

- Készülnek az erőműépítést kiszolgáló létesítmények

- Testületi ülés – sajtótájékoztató

- Tanácsadó testület alakult

- Donáth Anna Pakson

- Egyensúlyi költségvetést készítenek elő

- Atomerőmű: főjavítás az egyes blokkon

- Polgármesterek: térségfejlesztés, kommunikáció

- Kiemelkedő eredmények

- Paks II. – Információ első kézből

- Egy „CSEPP” a nevelésért

- A félévi bizonyítvány javítható

- Orosz asszonyok, Pakson

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Bemutatkoztak a Fidesz-KDNP jelöltjei

2019. augusztus 22. 10:00:53  nyomtatási kép

Önkormányzati választások, 2019.

Bemutatkoztak a Fidesz-KDNP jelöltjei

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. augusztus 22., csütörtök -  Szabó Péter bemutatta a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőjelöltjeit. A kormányzópártok polgármesterjelöltje azt mondta, valamennyi jelölt elkötelezett a város iránt, szakértői csapatról van szó, hiszen a mérnöktől a pedagógusig jelennek meg a szakmák.

 

A körzetekben, sorrendben az egyestől a nyolcasig, Pálmai Klára, Ulbert Sándor, Ritter Zoltán, Müller Attila, Kovács István, Antoni Józsefné, Leber Ferenc, és Spiesz József - valamennyien a Fidesz-KDNP támogatásával.

 

Mint a bemutatáskor elhangzott, Pálmai Klára kezdeményezője volt katolikus iskola létrehozásának, éveken keresztül annak igazgatója is volt. Ulbert Sándor alaposságáról ismert, már több ciklus óta a kettes körzet képviselője, jelenleg is. Ritter Zoltán a hármas körzet jelöltje, paksi lakosként már eddig is nagyon sokat tett a városért. Müller Attila a paksi atomerőműben mérnökként dolgozik, és a városfejlesztés ügyeiben számíthat rá a közösség. Kovács István a Mezőföldvíz Kft. korábbi főmérnökeként a város műszaki részleteinek jó ismerője. Antoni Józsefné a II. Rákóczi Ferenc Általános iskola igazgatója a gyerekek és a szülők gondjait ismerve, segítője ezek megoldásának. Leber Ferenc a Paks II. Zrt. vezető munkatársa, a hetes körzetben ismert az önkormányzat képviseletében.  Spiesz József jelenleg is a külső városrészek megbízható képviselője.

                               

Mint ismeretes, 2017 ősszel választották meg a paksiak Szabó Pétert polgármesternek, korábban alpolgármester is volt. Szabó Péter az eltelt évekről azt mondta, hogy kellő tapasztalatot szerzett a város vezetésében.

 

Újságírói kérdésekre válaszolva elmondta, hogy a jelöltek foglalkozás szerint megoszlása alapján, valamint a választók bizalmából szakértői testület alakulhat. A kampányban szeretnének minél több választóhoz eljutni, lakossági fórumokat is tartanak, ezzel felkészülni a képviselői munkára. Az elkövetkező ciklusra vonatkozó ötéves, reális programtervezettel is készülnek, ezt bemutatják a lakosságnak. A tervezettel, amely a Paks előtt álló nagyberuházásal összhangban készül, a közösségi oldalon is megjelennek.

 

Szólt arról is, hogy szombaton átveszik az ajánlóíveket, és megkezdik a jelöltséghez szükséges aláírások gyűjtését. Ezen a napon, augusztus 24-én, kezdődik a hivatalos kampány, akkortól lehet jelölteket ajánlani, arra, hogy kik szerepeljenek a szavazólapokon.

 

Mint ismeretes, a szavazást megelőző 50. napon kezdődik az önkormányzati és nemzetiségi választás hivatalos kampánya a választási eljárási törvény értelmében, akkortól lépnek életbe a kampányra vonatkozó szabályok is. Ugyanakkor péntekig befejeződik az október 13-ai önkormányzati és nemzetiségi választásról szóló értesítők postázása.

 

Az országban a mintegy 8 millió választópolgárnak legkésőbb pénteken postázzák az értesítőt. Ha valaki nem kapja meg, akkor a jegyzőnél (a helyi választási iroda vezetőjénél) jelezheti, aki ekkor új értesítőt állít ki. Azoknak, akik még nem nagykorúak, de az október 13-ai választásig betöltik 18. életévüket, ugyancsak most kell megkapniuk az értesítőt.

 

Képünkön:

Bemutatkoztak a Fidesz-KDNP jelöltjei

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. augusztus 22., csütörtök - Szabó Péter bemutatta a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőjelöltjeit, az Erzsébet Nagy Szállodában. Balról-jobbra: Müller Attila, Ritter Zoltán, Ulbert Sándor, Pálmai Klára, Szabó Péter polgármester-jelölt, Antoni Józsefné, Kovács István, Leber Ferenc, és Spiesz József a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselő-jelöltjei.

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű