Nukleáris világtalálkozó Londonban – megnyitó
Legfrissebb

- Janislav

- A klímasemlegességhez atomenergia kell

- Bordács József elköszönt a Fidesz szervezetétől

- Vállalkozások: új lehetőségek

- Megújul a Pakson a Vácika utca

- Társadalmi Tanács: miniszteri tájékoztató

- Közel száz település várja a Paks II. beruházást

- Nyíltság, őszinteség, új feladatok

- Paks 40 – akkor és most

- Csaknem négymilliárdos állami támogatás Paksnak

- Újévköszöntő

- Információk első kézből - a Paks környéki utak felújításáról

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Nukleáris világtalálkozó Londonban – megnyitó

2019. szeptember 05. 13:09:32  nyomtatási kép
 

Somodi-Solymos Eszter, a Paks FM Rádió kiküldött tudósítója jelenti Londonból:

 

(PAKS-PRESS) London, 2019. szeptember 5., csütörtök – A nukleáris energetika kiutat jelenthet a globális klímavédelmi, ellátásbiztonsági és versenyképességi gondok megoldásában, a célok elérése érdekében - hangzott el a Nukleáris Világszövetség kétnapos, londoni szimpóziumának első munkanapján, csütörtökön.

 

Agneta Rising, a Nukleáris Világszövetség (WNA) vezérigazgatójának szerdai köszöntőjével megnyílt a Szövetség szimpóziuma, szerdán. A világ nukleáris iparának képviselői két napon keresztül, csütörtökön és pénteken tanácskoznak a brit fővárosban. A meghívottak tárgyalnak a nukleáris ipar fejlődési lehetőségeiről, a piacot érintő gazdasági kérdésekről, a dekarbonizáció globális kihívásairól.

 

A tanácskozás első napján a WNA két ismert vezetője, Agneta Rising, a Nukleáris Világszövetség vezérigazgatója és Kirill Komarov, a Nukleáris Világszövetség elnöke azt húzta alá, hogy klímavédelemért kitűzött céljainkért egyre többet és haladéktalanul lépéseket kell tenni. Ehhez nagymértékben hozzájárul az atomenergetika, amely biztonságos, és széndioxid-mentes villamosenergia-termelést tesz lehetővé, mindehhez szorosabb együttműködésre van szükség. A tervek szerint, ötéves ciklusban, 2016 és 2020 között, tizenegy országban 47 új blokk kezdi meg működését.

 

-  A nukleáris iparág egyre fejlődik, a szereplők köre folyamatosan bővül, atomenergia részaránya folyamatosan emelkedik a világban – jelentette ki Agneta Rising.

 

A fenntartható fejlődést szem előtt tartva a legjobb választás az atomenergetika, és egyre több ország dönt a nukleáris energiatermelés mellett. - A növekvő energia szükségletet tiszta módon csak az atomerőművek tudják hosszútávon biztosítani, mindezt úgy, hogy az üzemeléshez szükséges üzemanyag biztosítása garantált, szemben más lehetőségekkel – fogalmazott Komarov.

 

A Nukleáris Világszövetség (WNA) Szimpóziumát 2019. szeptember 4–6-a között tartják Londonban, ahol a nukleáris energia vezető szakemberei változatos prezentációkkal foglalkoznak az iparágat érintő legfontosabb kérdésekkel.


A Nukleáris Világszövetség szimpóziumára az atomenergiával foglalkozó szakemberek több mint 30 országból érkeztek, közel ötszáz résztvevő vesz részt a tanácskozáson. 

 

Képünkön: Kirill Komarov, a Nukleáris Világszövetség elnöke beszél a Szövetség kétnapos, londoni szimpóziumának első munkanapján.

 

PAKS-PRESS London, 2019. szeptember 5. 13:09. +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű