Heringes Anita polgármester-jelölti terveiről beszélt
Legfrissebb

- Két héten belül megszűnhet a veszélyhelyzet

- Süli János: a vírus nem hátráltatott minket

- Pünkösd: az ünnepet már nagytemplomban tartják meg

- Megnyitnak az óvodák és bölcsődék

- Reprezentatív az országos szűrővizsgálat

- Paks: 500 milliárd kilowattóra

- Visszatérhet lassan az egészségügyi ellátások köre

- Szabó Péter: hétfől újabb nyitás várható

- Lakásárak a virus idején

- Megérkezett Brüsszel jóváhagyása a talajelőkészítő munkákhoz

- A járványhelyzetben is jól teljesít a hazai erőműpark

- A járványügyi helyzetben is folyamatos a toborzás

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Heringes Anita polgármester-jelölti terveiről beszélt

2019. szeptember 13. 15:24:24  nyomtatási kép

 

Önkormányzati választások, 2019.

 

Heringes Anita polgármester-jelölti terveiről beszélt

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. szeptember 13., péntek – Fejlődő Paksot, tiszta közéletet akarunk, a kettő csak együtt működhet – jelentette ki Heringes Anita a Paksi Deák Ferenc Egyesület (PDE) polgármester-jelöltje, aki programpontokban sorolta fel azokat az elképzeléseket, amelyek újraindítják – mint fogalmazott, a város szívét, vérkeringését, életét.

 

A pénteki sajtótájékoztatóján elsőként a bérlakásprogramot említette. Mint hangsúlyozta, orvos, óvónő, tanár, szakember kell a városba, hiszen a népesség növekszik, családok, párok, fiatalok költöznek majd ide, és költöznek majd haza, kezdik el itthon a felnőtt életüket.

 

A meglévő rendszer pedig a már itt élőket sem képes kiszolgálni – folytatta Heringes Anita. Hozzátette, orvosházat, tanárházat, fecskeházat kell építeni Paksra, amelynek lakásai segítik az életkezdésben a szakembereket, a paksi fiatalokat.  -  Azt akarjuk, hogy a legjobb szakemberek Paksot válasszák, itthon éljenek – húzta alá.

 

A választási szervezet városépítő programjáról szólva elmondta, megújítják Paks úthálózatát.

- Tízéves tervet tárunk a város elé, amelyben minden felújítás dátummal együtt szerepel. Új városközpontot, közösségi tereket és a közösség által használható Duna-partot szeretnénk – fogalmazott.

 

A kormánynak az új atomerőmű építéséhez szükséges területfejlesztési tervekben figyelembe kell vennie Paks városának igényeit is. Nem ígérjük, nem látványtervet készíttetünk, hanem megcsináljuk – jelentette ki.

 

- Az érintetteket tájékoztatjuk, bevonjuk, a vitás kérdésekben kompromisszumot kötünk– és a terveket megépítjük. Elsőként azokat, amelyek évek óta készen állnak, de fiókokban pihennek, továbbá visszaadjuk a Dunát a paksi lakosságnak, igazi közösségi teret teremtünk, ahol jó együtt lenni a fiataloknak, családoknak, a Duna szerelmeseinek és a horgászoknak, egyaránt – mondta Heringes Anita. +++


Képünkön: Heringes Anita (középen) és a jelölő szervezet, a PDE csapata, 2019. augusztus 13-án. 

Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.FACEBOOK

Paksi Atomerőmű