Indul a lakótelepi központi park rekonstrukciója
Legfrissebb

- Janislav

- A klímasemlegességhez atomenergia kell

- Bordács József elköszönt a Fidesz szervezetétől

- Vállalkozások: új lehetőségek

- Megújul a Pakson a Vácika utca

- Társadalmi Tanács: miniszteri tájékoztató

- Közel száz település várja a Paks II. beruházást

- Nyíltság, őszinteség, új feladatok

- Paks 40 – akkor és most

- Csaknem négymilliárdos állami támogatás Paksnak

- Újévköszöntő

- Információk első kézből - a Paks környéki utak felújításáról

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Indul a lakótelepi központi park rekonstrukciója

2019. szeptember 19. 15:38:43  nyomtatási kép
 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. szeptember 19., csütörtök - Az önkormányzat 2019. évi költségvetéséről és a végrehajtás rendjéről szóló 2/2019. önkormányzati rendelet módosítását vitte a képviselő-testület elé Szabó Péter polgármester, miután megérkezett a cégbíróság jogerős végzése arról, hogy a tulajdonos önkormányzat a Paksi Fejlesztési –és Vagyongazdálkodási Zrt. alaptőkét 1,3 milliárd forinttal csökkenti. Erről a grémium még a nyáron döntött.

 

A képviselő-testület ezt az összeget, a város költségvetésébe visszatérítve, átcsoportosítja a lakótelepi központi park rekonstrukciójára. Ezért már a következő héten aláírhatják a szerződést a kivitelezővel és akár tíz napon belül megjelenhetnek a téren a munkagépek.

 

A teljes körű felújításra azután kerül sor, hogy három éve már megrendelte a Hivatal a kiviteli terveket. Most már a kivitelezés emelt műszaki tartalommal, a közvilágítás korszerűsítésével együtt történik meg. A költségekhez hozzájárul a több mint nyolcmilliárdos állami támogatás egy része is.

 

A teljes költség jóval meghaladja majd a két milliárd forintot is, az első ütem áthúzódik a 2020-as évre is. A második ütem ezt követően folytatódik. Sok zöldfelület lesz és kevesebb lépcső.

Felújítják az Idősek otthonát és a Kurcsatov utcai tömbbelső második ütemét is elkezdik. Itt is a fedezet megvan, kiírják a közbeszerzési eljárásokat. +++ 
FACEBOOK

Paksi Atomerőmű