Indulhat a lakótelepi központi park rekonstrukciója
Legfrissebb

- Paks II. - Lehetőség a térség fellendülésére

- Dunakömlődi kerékpárút – műszaki átadás

- Önkormányzati választások 2019.

- Süli János: Paks maradjon az együttműködés városa

- Heringes Anita összefoglalója

- Megújul a Kömlődi utca

- Folyamatosan bővül a Paks II. projekt tájékoztatási eszköztára

- Az aradi vértanúk emléknapja

- PDE megoldási javaslat Paks orvos hiányának csökkentésére

- Új játszóeszközöket kapnak a paksi óvódások

- Befogadta a Paks II. Zrt. az új blokkok műszaki terveit

- Állásbörzén is vár munkavállalókat az MVM Csoport

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Indulhat a lakótelepi központi park rekonstrukciója

2019. szeptember 23. 16:28:45  nyomtatási kép

 

Szerződést kötöttek a lakótelep központi tér és park felújítás I. ütemének kivitelezésére

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2019. szeptember 23., hétfő – Szabó Péter polgármester valamint az S.A. Konzorcium nevében, a Soltút Útépítő, Fenntartó és Kereskedelmi Kft. ügyvezetője, Kiszli László ügyvezető és ALISCA BAU Építőipari Zrt. gazdasági igazgatója, Fülöp István a Városházán aláírták azt a szerződést, amellyel megkezdődhet a lakótelep központi tér és park felújítás I. ütemének kivitelezése.

 

A szerződés aláírásakor tartott sajtótájékoztatón elmondták: a rekonstrukció nettó értéke meghaladja az 1,6 MRD forintot, a kivitelezés várható ideje 300 nap, ami a téli időszakot is számításba véve, szűkösnek tűnhet.

 

Szabó Péter polgármester szavai szerint az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb szabású felújítása kezdődik el, amely részben kormányzati támogatásból, részben önkormányzati erőforrásokból valósul meg.

 

Kiemelte: mintegy húsz éves adósságát törleszti most az önkormányzat azzal, hogy a tér és a hozzá tartozó park igényes külsővel, akadálymentesített utakkal, a lépcsőzet megszüntetésével, sok zöldfelülettel, modern utcabútorokkal és közvilágítással áll majd rendelkezésre. A teljes megújulás mellett a közkedvelt atomszökőkút megmarad.

 

A rekonstrukció első üteme a Kishegyi úttól, a Csengey Kulturális központ Spar áruházzal szembeni keleti bejáratáig tart. Csütörtökön, az érintett üzletek képviselőit fórumra várják, hogy a szükséges egyeztetéseket megbeszéljék. +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű