Képviselő-testület: eskütétel, bizottságok
Legfrissebb

- Készülnek az erőműépítést kiszolgáló létesítmények

- Testületi ülés – sajtótájékoztató

- Tanácsadó testület alakult

- Donáth Anna Pakson

- Egyensúlyi költségvetést készítenek elő

- Atomerőmű: főjavítás az egyes blokkon

- Polgármesterek: térségfejlesztés, kommunikáció

- Kiemelkedő eredmények

- Paks II. – Információ első kézből

- Egy „CSEPP” a nevelésért

- A félévi bizonyítvány javítható

- Orosz asszonyok, Pakson

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Képviselő-testület: eskütétel, bizottságok

2019. október 24. 18:05:18  nyomtatási kép

Az önkormányzat alakuló ülése


(PAKS-PRESS) Paks, 2019. október 24., csütörtök – Paks polgármestere és a képviselők letették a hivatali esküt, megválasztották az alpolgármestereket, megválasztották a bizottságokat, megállapították a tiszteletdíjakat az önkormányzat alakuló ülésén, csütörtökön.

 

Szabó Péter az eskütétel utáni rövid köszöntőjében ismételten köszönetet mondott a választóknak, a jelölteknek, a választási bizottságoknak. Az együttműködés városaként a közös munkára hívott fel, és annak a reményének adott hangot, hogy a képviselő-testület tagjai közösen dolgoznak majd a városért és a paksi beruházás megvalósításáért.

 

Titkos szavazás eredményeként a testület két alpolgármestert választott Szántó Zoltán és Leber Ferenc személyében. A szavazás során több nem és tartózkodás történt a testület tagjai részéről, azonban nyilvánvaló, hogy az ellenzék több képviselője nem szavazta meg az alpolgármesterek személyét. A többségi szavazás eredményeként Szántó Zoltán főállású, Leber Ferenc társadalmi megbízatású tisztséget tölt majd be az önkormányzat munkájában.

 

A testület a továbbiakban a tisztelet-díjakat és költségtérítéseket állapította meg, majd a bizottságokat választották meg. A bizottságok tagjai vagyonnyilatkozat tételére kötelezettek. A legfontosabb, a gazdasági bizottság elnökévé Ulbert Sándort választották, képviselő tagjai Spiesz József, Barnabás István, külső tagok Bunkóczi Roland és Hetzmann Albert.

 

A jogi, ügyrendi –és pénzügyi bizottság elnöke Heringes Anita. Tagok Horváth Zoltán, Pálmai Klára, Szabó Ferenc, külső tagoknak Ritter Zoltánt és dr. Eigmann-Műhelyi Jánost és Molnár Józsefet választották.

 

A városépítő bizottság vezetői helyét Pálmai Klára kapta, tagok lettek Spiesz József, Ulbert Sándor, Kudorné Szanyi Katalin, külső tagok: Kovács István, Koleszár Norbert, Nagy Balázs.

 

A humánpolitikai bizottság elnöke Ulbert Sándor, tagjaivá választották Szabó Ferencet, Mezősi Árpádot, Horváth Zoltánt. Külső tagok: Antoni Józsefné, Vábró József, Kiss Mária.

 

A kömlődi településrész önkormányzat elnöke Spiesz József, tagok: Pálmai Klára, Szabó Ferenc, a külső tagokat jelölő-gyűlésen választják meg.

 

A külső településrész önkormányzat elnöke Spiesz József. Tagok: Pálmai Klára, Horváth Zoltán, Mezősi Árpád és Barnabás István. A külső tagokat jelölő-gyűlésen választják meg.

A bizottságok tagjai az alakuló ülésen letették a hivatali esküt.

 

Megalakultak a nemzetiségi önkormányzatok is. A német önkormányzat elnöke Féhr György, míg az ugyancsak öttagú roma önkormányzat elnöke Takács András lett. 


Képünkön: 


Az önkormányzat alakuló ülése
ESKÜTÉTEL
(PAKS-PRESS) Paks, 2019. október 24., csütörtök – Az önkormányzat külső bizottsági tagjai Szabó Péter polgármester és a képviselő testület előtt leteszik a hivatali esküt az önkormányzat alakuló ülésén, a Városháza tanácskozó termében, 2019. október 24-én. (Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++
FACEBOOK

Paksi Atomerőmű