Épületgépész Nap, a Paks II. Projekt jegyében
Legfrissebb

- Janislav

- A klímasemlegességhez atomenergia kell

- Bordács József elköszönt a Fidesz szervezetétől

- Vállalkozások: új lehetőségek

- Megújul a Pakson a Vácika utca

- Társadalmi Tanács: miniszteri tájékoztató

- Közel száz település várja a Paks II. beruházást

- Nyíltság, őszinteség, új feladatok

- Paks 40 – akkor és most

- Csaknem négymilliárdos állami támogatás Paksnak

- Újévköszöntő

- Információk első kézből - a Paks környéki utak felújításáról

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Épületgépész Nap, a Paks II. Projekt jegyében

2019. november 29. 10:50:49  nyomtatási kép

 

Mayer György, a Paks-Press budapesti tudósítója írja:

 

(PAKS-PRESS) Budapest, 2019. november 29., péntek - A legfontosabb feladatunk a létesítési engedélykérelem beadása, melyet jövö év junius végére tervezünk - mondta a Paks II Társaság vezérigazgatója egy műegyetemi konferencián Budapesten, pénteken.

  

Lenkei István a Műegyetemi Épületgépész Nap, a Paks II. Projekt jegyében című rendezvényén mondott megnyitót. Az Épületgépész Napot, az idén 24. alkalommal, ezen belül a Budapesti Műszaki Egyetemen, már 12. éve rendezik meg.

 

Első előadóként, a Projekt műszaki igazgatója, „Paks II., a megvalósulás útján” címmel tartott előadást. Kovács Gábor szavai szerint 2032-2037. között a jelenlegi paksi blokkok leállnak, miközben a MAVIR előrejelzése szerint 2033-ig a jelenlegi 8617 MW bruttó villamos teljesítőképességünkből csupán 4000 MW maradhat.

 

Kovács Gábor azt is hangsúlyozta, hogy az új blokkoknál a 60 éves üzemidő alatt 92 százalékos rendelkezésre állással számolnak, a 18 hónapos üzemanyagciklus segítségével. A Paks II. Társaság eddig mintegy 400 engedélyt szerzett meg és idén októberben megkapták a fővállalkozótól a teljes műszaki dokumentációt.

 

Plásztán Bence energetikai mérnök az atomerőművi blokkok műszaki sajátosságairól beszélve azt emelte ki, hogy külön feladatot jelent annak biztosítása, hogy minden épületet, berendezést, egységet földrengés-biztosan kell elkészíteni.

 

A rendezvény célja az volt, hogy elősegítse a tájékoztatást a projektről, és megkönnyítse a kapcsolatfelvételt a lehetséges beszállítókkal és közreműködőkkel.

 

Képünkön:

Műegyetemi Épületgépész Nap, a Paks II. Projekt jegyében

(PAKS-PRESS) Budapest, 2019. november 29., péntek – Kovács Gábor, a Paks II. Projekt műszaki igazgatója, „Paks II., a megvalósulás útján” címmel tart előadást a Műegyetemi Épületgépész Nap rendezvényén, 2019. november 29-én.+++
FACEBOOK

Paksi Atomerőmű