Megújul a Pakson a Vácika utca

Megújul a Pakson a Vácika utca

2020. január 17. 10:01:34  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. január 17., péntek – Szabó Péter polgármester és S-Útvonal Építőipari Fővállalkozó Zrt. vezérigazgatója, Vasaji László a Paks, Vácika utca út- és közmű építés projekt kivitelezéséről szóló szerződést irt alá.

 

Az útról szóló szerződés tartalmazza az építés mellett közműépítést, közvilágítás megújítását, kiépítését, 22 kV-os légvezeték földkábeles átépítését és a középnyomású földgázellátás vezetékrendszerének lefektetését. A tervezett befejezési időpont 2020. szeptember 14.

 

A Vácika utcai rekonstrukció nettó 687.039.459. forintba kerül és várhatóan 2020. szeptember közepére készül el. A kivitelezés ideje alatt a Vácika utcában (a Kölesdi úti garázssortól az Ürgemező irányába vezető, M6 felüljáró irányába vezető útig) forgalomkorlátozásra, a közművezetékek fektetése alatt teljes útlezárásra kell számítani. 

A Polgármesteri Hivatal illetékesei kérik a lakosságot, hogy a megadott időszakban a gépjármű közlekedést szíveskedjenek minimálisra csökkenteni az ingatlanokra tervezett szállításokkal együtt.

 

Az ingatlanok rendeltetésszerű használhatósága, az ingatlanok gyalogos megközelíthetősége, az utcai gyalogos forgalom a kivitelezés teljes időtartama alatt biztosított lesz, a parkolás a környező utcákban és parkolókban oldható meg. Kivitelező képviselői a munkaterület átadása előtt a kivitelezéssel érintett, illetve az építési területtel közvetlenül határos épületekről, létesítményekről állapotfelmérést készítenek.

 

A kivitelezés tartalmazza a szilárd burkolatú út építését a HÉSZ szerinti csatlakozó utcák útcsatlakozásának kialakításával, a csapadékvíz-elvezető csatorna, a gázvezeték hálózat leágazó vezetékeinek kiépítését a HÉSZ szerinti csatlakozók utcák irányába, az ivóvíz, szennyvíz, csapadékvíz hálózat leágazó vezetékeinek és a közvilágítási hálózat kiépítését, és a 22 kV-os légvezetékes hálózat földkábeles átépítését.

 

A kivitelezési munkákkal kapcsolatban 2020. január 20-án 17.00 órakor a Paksi Polgármesteri Hivatal földszinti nagytermében tájékoztatást tartunk, ahol az érintett ingatlan-tulajdonosok a felmerülő kérdéseikre választ kaphatnak.

 

A kiviteli tervek az alábbi linken érhetők el:

https://paks.hu/informaciok/megujulo-utcak/vacika-utca.9613

 

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű