Paks Kultúrájáért - ünnepi est
Legfrissebb

- Két héten belül megszűnhet a veszélyhelyzet

- Süli János: a vírus nem hátráltatott minket

- Pünkösd: az ünnepet már nagytemplomban tartják meg

- Megnyitnak az óvodák és bölcsődék

- Reprezentatív az országos szűrővizsgálat

- Paks: 500 milliárd kilowattóra

- Visszatérhet lassan az egészségügyi ellátások köre

- Szabó Péter: hétfől újabb nyitás várható

- Lakásárak a virus idején

- Megérkezett Brüsszel jóváhagyása a talajelőkészítő munkákhoz

- A járványhelyzetben is jól teljesít a hazai erőműpark

- A járványügyi helyzetben is folyamatos a toborzás

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Paks Kultúrájáért - ünnepi est

2020. január 24. 20:53:50  nyomtatási kép

 

Paks Kultúrájáért - városi ünnepség a kulturális központban

Szabó Péter polgármester köszöntője, Mádi Magdolna elismerése

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. január 24., péntek - A kultúra személyes közösséget teremtő erő, mely személytől személyig hat. Így lesz a magyar kultúra személyesen csak a miénk, hogy benne van őseink nyelve, gazdagsága, mindaz, ahogy megélték és kifejezték örömeiket, bánatukat, látták emberi közösségeiket - mondta Szabó Péter polgármester a magyar kultúra napja alkalmából tartott ünnepi esten a Csengey Dénes Kulturális Központban, pénteken.

 

– A kultúránk az, ahogy magyarként felfogjuk és megéljük emberi létünk minden rezzenését. Ez az, amire büszkék lehetünk, mert megtartott, különlegessé és számtalanszor elismertté tett bennünket a világ előtt nyelvünk, művészetünk, zenénk által – fogalmazott Szabó Péter.  

 

Mint beszédében hangsúlyozta, a város polgármestereként büszke, hogy városunk mindig is hozzájárult és ma is hozzájárul a magyar kultúra magas szintű őrzéséhez, gyarapításához.

 

 – Örömmel tölt el, hogy kulturális életünk nagyon sokszínű, hiszen az oktatás, a tánc, a zene, a képzőművészetek, a helyi népi hagyományőrzés gazdag tárháza mind erről tanúskodik – emelte ki. Hangsúlyozta, hogy az önkormányzat továbbra is segíti a kultúraőrzés és –átadásban közreműködő oktatási intézményeink megújulását.

 

Magyarország Kormányával karöltve, Süli János miniszter úr támogatása mellett, már az idén megkezdődhet a Paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola teljes körű felújításának tervezése. Szintén kormányzati források bevonásával folytatódik a Csengey Dénes Kulturális Központ felújítása, melynek keretében városunk egy kamaramozival is gazdagodik.

- Természetesen továbbra sem fogunk megfeledkezni a városunkban működő kulturális közösségekről, akik mindennapi tevékenységükkel értéket őriznek és teremtenek – fűzte hozzá Szabó Péter.

 

Az ünnepi esten átadták a Paks Kultúrájáért díjat. Ebben az évben az elismerést Mádi Magdolna, a Tűzvirág Táncegyüttes művészeti igazgatója vette át Szabó Péter polgármestertől, majd ezt követően Szivárványkék: Pilinszky János – két hangon címmel ünnepi műsort adott Vecsei H. Miklós és Szabó Balázs.

 

Az est fogadással zárult. +++


FACEBOOK

Paksi Atomerőmű