Tanácsadó testület alakult
Legfrissebb

- Októberben indul a Paks II. Zrt. új karrierportálja

- „Atomkor - 75 év az emberek szolgálatában”

- A Duna Aszfalt az új paksi híd kivitelezője

- Süli János: világszínvonalú blokkokat építünk

- A hazai energiaforrások megléte a legbiztonságosabb

- Lakossági névadó szavazásra kérik a paksiakat

- Babazászló a Városházán

- Mától életbe lépnek az új védelmi intézkedések

- Mától életbe lépnek az új védelmi intézkedések

- Kezdődik az Erőmű-beruházási Központ építése

- Okosbútort nyerhetnek az iskolások

- Főépítészi sajtótájékoztató

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Tanácsadó testület alakult

2020. február 10. 11:01:51  nyomtatási kép

 

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. február 10., hétfő – A polgármester munkáját segítő önkormányzati tanácsadó testület alakult, erről Szabó Péter számolt be sajtótájékoztatón, hétfőn.

 

A tanácsadó testület február első napján alakult meg, a vezetői döntések meghozatalában segítenek, a gazdaság és településfejlesztési kérdésekben, a kultúra a turizmus, a civil szervezetek, nemzetközi kapcsolatok ügyeiben. A vezetői tanácsadás kiterjed még a humán- és közfeladatokra, a szociális ügyekre, az egészségügy és a köznevelési ügyekre is.

 

A testület tagjai véleményeznek, értékelnek, részt vesznek a stratégiai dokumentumok kidolgozásában, állásfoglalásokat, megoldási javaslatokat tesznek, munkájuk során kapcsolatot tartanak az önkormányzat gazdasági partnereivel, a Hivatal vezető tisztségviselőivel.

 

A testület életre hívását indokolta, hogy a város nagyarányú fejlesztések előtt áll - fogalmazott a tájékoztatón Szabó Péter. Aláhúzta, hogy a város lakossága az atomerőműves beruházás ideje után akár 25 ezres létszámot is elérheti. 


- A városnak nem tesz jót az autokrata vezetés, az egyszemélyes döntéshozatal, amely volt már korábban itt – fűzte hozzá.

 

A tanácsadó testület tagjai Mittler István a Paks II Zrt. kommunikációs igazgatója, dr. Bodnár Imre a Gyógyászati Központ főigazgató főorvosa, Orbán Attila a megyei közgyűlés alelnöke, Bana János a paksi atomerőmű főosztályvezetője, valamint a két alpolgármester, Szántó Zoltán és Leber Ferenc is.

 

Elsősorban testületként tanácskoznak majd, az első időkben heti rendszerességgel találkoznak a polgármesterrel, konzultációkat tartanak, de lehetséges egyéni megbeszélés is, többségében konszenzus alapján hoznak döntéseket – fejtette ki Szabó Péter.

 

Az önkormányzati tanácsadó testület ülései nem nyilvánosak, de a döntésekről beszámolnak a sajtón keresztül, a nyilvánosságnak is. +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű