Utazás kiállításon a Paks II. interaktív kamion
Legfrissebb

- Októberben indul a Paks II. Zrt. új karrierportálja

- „Atomkor - 75 év az emberek szolgálatában”

- A Duna Aszfalt az új paksi híd kivitelezője

- Süli János: világszínvonalú blokkokat építünk

- A hazai energiaforrások megléte a legbiztonságosabb

- Lakossági névadó szavazásra kérik a paksiakat

- Babazászló a Városházán

- Mától életbe lépnek az új védelmi intézkedések

- Mától életbe lépnek az új védelmi intézkedések

- Kezdődik az Erőmű-beruházási Központ építése

- Okosbútort nyerhetnek az iskolások

- Főépítészi sajtótájékoztató

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Utazás kiállításon a Paks II. interaktív kamion

2020. február 27. 13:06:34  nyomtatási kép


 

Mayer György, a Paks-Press budapesti tudósítója írja:

 

(PAKS-PRESS) Budapest, 2020. február 27., csütörtök – Megnyitotta kapuit a Hungexpo vásárvárosban a 43. Utazás kiállítás és a 29. Budapest Boat Show. A február 27-március 1. között nyitvatartó rendezvényen az idén 40 ország több mint 250 kiállítója mutatja be ajánlatait. A kiállításon jelen van a Paks II. interaktív kamion, az A pavilon 113A helyén.

 

A mozgó kiállítás megújult tartalommal az általános információk mellett bemutatja a projekt egy-egy fontos elemét, megtekinthetők a látványtervek is, az Utazás kiállításon.

 

Az interaktív tájékoztató kamion egy olyan guruló bemutatóterem, amelyen látványos eszközök segítségével lehet megismerkedni az atomenergiával. A kiállítás az országot járva házhoz viszi az információt a nukleáris energia hazánkban betöltött szerepéről, a paksi atomerőműről, illetve az új blokkokkal kapcsolatos munkákról.

 

A kamion 2009 októbere óta járja az ország településeit, fesztiváljait, rendezvényeit, hogy minél többen megismerkedhessenek a beruházással. A mobil kiállítás indulása óta mintegy 350 ezer vendéget fogadott.

 

A mozgó bemutatóteremben a látogatók interaktív táblákon ismerhetik meg az atomenergiát, a paksi atomerőmű jelenleg üzemelő négy blokkját, valamint a két új blokkal kapcsolatos tudnivalókat. Az érdeklődők betekintést nyerhetnek a Paks II. projekt eddigi eredményeibe, tájékozódhatnak a beruházás jelentőségéről, társadalmi, gazdasági és környezeti hatásairól, szerepéről.

 

A kiállítást fotók és kisfilmek színesítik, többek között a legmodernebb technológiát felvonultató VVER-1200-as blokktípusról, de virtuális sétát is tehetünk egy, a Paksra tervezetthez hasonló atomerőműben is.

 

A megújult interaktív kiállítás keretében a következő hónapokban Paks környezetében lévő 67 Tolna és Bács-Kiskun megyei település lakosai tájékozódhatnak a projektről roll-up-szettek segítségével. Erre elsőként a Solton, Felsőnyéken, Regölyben, Kajdacson és Bátyán élőknek volt lehetőségük január 27-től két héten át. A mozgó kiállítás az utazás kiállítást követően április 1-5 között látható lesz a Hungexpo Construma kiállításán is.

 

A kamion azóta is megyéről megyére jár, és évek óta rendszeres látogatója az olyan fesztiváloknak, mint a VOLT Fesztivál, a Balaton Sound, az EFOTT, a Campus Fesztivál az East Fest, a Sziget Fesztivál, a Szegedi Ifjúsági Napok vagy a Debreceni Virágkarnevál. A nyári fesztiválokon a kiállítás kiegészül a kamion mellett felállított Energiasziget sátorral, ahol számos további program és játék vár az érdeklődőkre.

 

A kiállítás külföldi díszvendége Olaszország, a belföldi díszvendég Eger és térsége. +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű