Megszűnt a Jobbik paksi alapszervezete
Legfrissebb

- Októberben indul a Paks II. Zrt. új karrierportálja

- „Atomkor - 75 év az emberek szolgálatában”

- A Duna Aszfalt az új paksi híd kivitelezője

- Süli János: világszínvonalú blokkokat építünk

- A hazai energiaforrások megléte a legbiztonságosabb

- Lakossági névadó szavazásra kérik a paksiakat

- Babazászló a Városházán

- Mától életbe lépnek az új védelmi intézkedések

- Mától életbe lépnek az új védelmi intézkedések

- Kezdődik az Erőmű-beruházási Központ építése

- Okosbútort nyerhetnek az iskolások

- Főépítészi sajtótájékoztató

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Megszűnt a Jobbik paksi alapszervezete

2020. március 10. 10:54:11  nyomtatási kép

 

Horváth Zoltán sajtótájékoztatója

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. március 10., kedd – Horváth Zoltán sajtótájékoztatón jelentette be, hogy kilép a Jobbik párt szervezetéből, lemond helyi vezetői tisztéről és ezzel egyidőben megszűnik a paksi pártszervezet is.

 

Horváth Zoltán sajtótájékoztatóján elmondta: miután nem tud egyetérteni a Jobbik jelenlegi irányvonalával, kilép a párszervezetből, ezzel egyidőben a helyi szervezet tagjai is megszüntették párttagságukat. – "Egyelőre felhagyok a politizálással és más pártszervezethez sem kívánok csatlakozni" – jelentette ki.

 

Szavai szerint ezt követően a város képviselő-testületében kíván a jövőben dolgozni. Csalódottságának adott hangot, amikor kifejtette: - A jelenlegi politikai irányvonal mentén nem látom a további fejlődés lehetőségét, „egy lefelé indult spirálból nem tudunk már kijönni” – fogalmazott. A szakmai és személyi döntésekkel nem tudok egyetérteni – fűzte hozzá.

 

A megyei párthelyzetről, újságírói kérdésre válaszolva azt mondta, "ezekben a kérdésekben ott sem kaptunk megfelelő válaszokat."

 

A paksi szervezetnek hat bejegyzett tagja volt, és több szimpatizáns is támogatta pártmunkájukat, összesen 17-en voltak Pakson jobbikosok. A tagság kilépési döntése is egyhangú volt.

 

Az országban több alapszervezet is megszűnt, legutóbb Zala megyében és Hajdú-Bihar megyében gyengült a párt. A Zala megyeiek úgy fogalmaztak, hogy „nem fogják ölbe tett kézzel nézni, hogy Jakab Péter és Gyöngyösi Márton kiárusítja a pártot Gyurcsány Ferencnek és a DK-nak”.

 

Mint ismert, Jakab Péter megválasztása után feloszlott a békéscsabai, a debreceni és a Maros megyei Jobbik, kilépett a pártból Bencsik János parlamenti képviselő, budapesti elnök, Szávay István volt parlamenti képviselő, Lokody Levente, a belső ellenzék vezetője, négy budapesti önkormányzati képviselő, Bogdán Szabolcs, a Jobbik debreceni elnöke és Bana Tibor parlamenti képviselő.

Múlt héten pedig a teljes Vas megyei Jobbik, valamint a Hajdú-Bihar megyei egyeki és bakonszegi csoport oszlott fel.

 
 

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++

   

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű