Egy paksi beteg önként karanténba vonult

Egy paksi beteg önként karanténba vonult

2020. március 11. 18:13:44  nyomtatási kép

Nem ad okot riadalomra a paksi rendelőben történt adatfelvétel

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. március 11., szerda – Pakson, az egyik háziorvosi rendelőben olyan enyhe felső-légúti hurutos megbetegedésre panaszkodó személyt vizsgáltak, aki egy olasz állampolgárral találkozott, de nem tekinthető fertőzött kontaktnak – közölte a Paks-Press Hírügynökséggel Dr. Bodnár Imre főigazgató főorvos szerdán, a kora esti órákban.

 

Elmondta, a történtek ellenére a háziorvos alaposan járt el, értesítette az ANTSZ szervezetét, és megtette a kötelező intézkedéseket. A protokoll szerint a rendelőt átszellőztették, fertőtlenítették, a rendelőben tartózkodók adatait feljegyezték, arra az esetre, hogyha egy fertőzés beigazolódna.

 

Dr. Bodnár Imre aláhúzta: az eset nem merítette ki azt a kritériumrendszert, amely alapján el kellett volna a beteget különíteni, ennek ellenére az otthonában önkéntes karanténba vonult. 


Hozzátette: hatósági elkülönítésre nincs szükség és arra sem, hogy további intézkedések alá vonják. Amennyiben az állapota változik, a háziorvosát értesíti, pánikra és aggodalomra továbbra sincs ok.  

 

PAKS-PRESS 2020. március 11., 18:15. +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű