A járvány első vesztesei Pakson

A járvány első vesztesei Pakson

2020. március 12. 18:12:59  nyomtatási kép
 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. március 12., csütörtök – Úgy tűnik, megvannak a koronavírus járvány első gazdasági áldozatai Pakson, miután igen jelentős mértékben csökkent a három kínai kereskedő háznak a forgalma és ugyancsak számottevően visszaesett a főutcán található kisvendéglő keresettsége is.

 

A paksi kínai üzletek és egy kis étterem, amelyek eddig meglehetősen jól látogatottak voltak, jóformán pangnak az ürességtől, annak ellenére, hogy például sok helyen ma volt fizetés, vagy számos háztartásba megérkezett a nyugdíj. A kinai üzleteket jórészt a kispénzű vásárlók keresték fel rendszeresen, miután az árak számukra elérhetők voltak. Néhány vásárló azonban ott jártunkkor, nyugodtan válogatott.

 

Sokan tudják, hogy egyes kínai áruk, ruházati cikkek nem tartósak, de sokszor divatosak és amíg kitartanak, jól használhatók. A választék mindig bőséges, most is az, de a forgalom számottevő visszaesése miatt szemmel láthatóan az eladók és a tulajdonosok is idegesek, nem kizárt, hogy idővel paksi munkavállalók állásai szűnhetnek meg: a bolti alkalmazottak többsége paksi lakos, de akad olyan is, aki Szekszárdról jár be.

 

Ennek ellenére láttunk olyan táblát is az egyik üzletnél, hogy eladót felvesznek, de nem kizárt, hogy a személyzet egy része már önként távozott. A kínai kereskedők bíznak abban, hogy jóllehet, a járvány tőlük indult, de mint azt ma bejelentették, állítólag náluk a vírusfertőzés időszaka lezárult, ezzel visszatérhetnek majd a vásárlók is az üzletekbe.

 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely éppen a tegnapi egészségügyi veszélyhelyzet elrendelésével egyidőben jelentette be, hogy többek között Kínából nem utazhat be senki Magyarországra. A bejelentés tovább ronthatott a kereskedők kilátásain, jelenleg is roskadoznak a polcok a felhalmozott árutól és joggal tartanak attól, hogy nyakukon maradnak a készletek.

 

Az előítélek és a félelmek azonban úgy tűnik, egyelőre most még beláthatatlan ideig, szintén maradnak. +++

 

 

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű