Önkormányzat: karantén

Önkormányzat: karantén

2020. március 16. 19:17:31  nyomtatási kép


Valamennyi képviselő vállalja az önkéntes karantént, egy képviselő "megúszta"

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. március 16., hétfő  - Szabó Péter polgármester arra kérte a képviselőket, önként vállalják a karantént, miután Barnabás István, a Momentum, illetve a Paksi Deák Ferenc egyesület képviselőjéről a napokban derült ki, hogy a koronavírus egyik gócpontjának számító Olaszországban nyaralt 2020. március 7-én. Barnabás István szerdán még részt vett a városi testületi ülésen.

 

A Fidesz- KDNP valamennyi képviselője önként vállalta, hogy karanténba vonul. A PDE képviselői szintén csatlakoztak a felhíváshoz, azonban az ellenzéki szervezet nevében Heringes Anita elmondta: Horváth Zoltánnak nem kell karanténba vonulnia, mert a testületi ülés idején már beteget jelentett, közönséges „náthával" küzdött.

 

A Polgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint Szabó Péter polgármester, mint vészhelyzet esetén a felelős döntéseket meghozó személy, Szántó Zoltán alpolgármester, mint a polgármester általános helyettese és dr. Blazsek Balázs címzetes főjegyző, mint aki a polgármesteri döntések végrehajtásét felelős operatív személy azért nem vonulnak önkéntes házi karanténba, mert a kialakult helyzet miatt leállna a város irányítása, ami beláthatatlan következményekkel járna Paks város egészére nézve.

- Ezen személyek részéről hétfőtől vasárnapig 0-24 óráig elvárt a rendelkezésre állás és a munkavégzés – közölte a Hivatal.

 

PAKS-PRESS 2020. március 16., 19:17. +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű