Polgármesteri tájékoztató
Legfrissebb

- Koronavírus - sajtótájékoztató

- Tájékoztató az óvodai beiratkozásról

- Egy dolgozó tesztje pozitiv az erőműben

- Elfogadta a védekezésről szóló törvényt a parlament

- Felértékelődött az atomenergia szerepe

- Fertőtlenítések kezdődnek Pakson

- Mentő, házhoz mintavételre

- Polgármesteri és főigazgatói tájékoztató

- Polgármesteri tájékoztató

- Új gazdasági döntések

- Kimagasló az érdeklődés a Paks II. Akadémia iránt

- Paks – az egészségügyi ellátás változásai

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Polgármesteri tájékoztató

2020. március 24. 14:18:08  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. március 24., kedd – Akik a vírus miatt vesztették el munkahelyüket Pakson, azok a város szociális hálózatát vegyék igénybe, jelenleg is több százmillió forint áll rendelkezésre az intézmény működésének biztosítására – mondta Szabó Péter polgármester sajtótájékoztatón, kedden.

 

Az idős emberek ellátása folyamatos, de újabb igények esetén a kistérségi szociális központ folyamatosan a rendelkezésükre áll – ismertette. Kérte, hogy a városban az idős embereket továbbra is segítsék a családok, az ismerősök is.

A tájékoztatón Szabó Péter megköszönte az önkéntes segítők, az orvosok és szociális területen dolgozók, és a pedagógusok munkáját.

- A Paksi Közlekedési Kft. a Hivatal, rendelkezésre bocsátotta járműveit és napokon belül megkezdődik az önkormányzati intézmények fertőtlenítése.

 

Szántó Zoltán alpolgármester az önkormányzat gazdagsági károkat mérséklő intézkedéseiről szólva elmondta, hogy az alkalmazottak a bérüket folyamatosan megkapják a továbbiakban is. Arról is tájékoztatott, hogy kérte a közösségi tulajdonban álló cégeket, hogy a paksi vállalkozások számláit minél hamarabb egyenlítsék ki.

 

Az alpolgármester kitért arra is, hogy a helyi szálláshely-szolgáltatókról szóló adatok szerint több száz ember elhelyezése lehetséges az elkülönítéshez, amennyiben erre szükség mutatkozik, ezeket a helyeket az önkormányzat költségére biztosítják. – A hivatali ügyintézés továbbra is zökkenőmentes, jóllehet jelentős mértékben csökkent a napi forgalom – fűzte hozzá. +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű