JETA: kuratóriumi határozat
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. január 27.

- Biztonságosan üzemel a Paksi Atomerőmű a járványidőszakban is

- Összefoglaló, 2021. január 26.

- Alig volt hatással a járvány az áramfogyasztásra

- Összefoglaló, 2021. január 25.

- Atomerőmű: tanulságos és eredményes év volt

- Összefoglaló, 2021. január 22.

- Összefoglaló, 2021. január 21.

- A Hivatal készséggel állt az újságírók rendelkezésére

- Összefoglaló, 2021. január 20.

- Összefoglaló, 2021. január 19.

- Bölcsőde és óvoda alapkőletétele Gerjenben

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

JETA: kuratóriumi határozat

2020. április 27. 09:47:41  nyomtatási kép


(PAKS-PRESS) Paks, 2020. április 27., hétfő - A Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) Kuratóriuma határozatot hozott a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzettel összefüggésben. Az Alapítvány a projektek megvalósításának segítése érdekében komplex intézkedéscsomagot dolgozott ki, amely átmenetileg könnyített szabályozást vezet be a határidők és a pénzügyi elszámolások teljesítésében, ezzel összhangban kezeli az ügyintézés, illetőleg a támogatási szerződések módosításának menetét.

 

Az erről szóló, dr. Kovács Antal elnök által jegyzett közleményt valamennyi érintett önkormányzat megkapta, a fontos információk a JETA honlapjára is felkerültek.

Tisztában vagyunk vele, hogy a helyzet megnehezítheti a projektek végrehajtását, sok esetben a támogatási szerződésben vállalt kötelezettségek nem teljesíthetőek.

Az Alapítvány a projektek megvalósításának segítése érdekében komplex intézkedéscsomagot dolgozott ki, amely átmenetileg könnyített szabályozást vezet be a határidők és a pénzügyi elszámolások teljesítésében, ezzel összhangban kezeli az ügyintézés, illetőleg a támogatási szerződések módosításának menetét. A határozat 2020. április 14-én lép hatályba – olvasható a közleményben.

 

Határidők teljesítésének átmeneti szabályai

1. Három hónappal, de legkésőbb 2021. szeptember 30-ig automatikusan meghosszabbítjuk a támogatási szerződések véghatáridejét, amellyel a Kedvezményezettek nem kötelesek élni.

2. Három hónappal automatikusan meghosszabbítjuk az előleg elszámolási határidőket.

3. A hiánypótlás teljesítésére, a tisztázó kérdés megválaszolására 15 munkanapos határidőt határoz meg az Alapítvány.

4. Helyszíni ellenőrzésekre nem kerül sor a kihirdetett veszélyhelyzet fennállásának időtartama alatt, a veszélyhelyzet miatt elmaradt helyszíni ellenőrzéseket a veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napon belül pótolni szükséges.

5. Jogszabály által előírt engedélyezési eljáráshoz kötött cselekmények esetén (pl.: építési engedély, használatbavételi engedély) elegendő az eljárás megindításának igazolása, nem kell a jogerős engedély az érintett támogatási folyamat végrehajtásához (pl.: kifizetéshez). Természetesen a vonatkozó dokumentumokat a későbbiekben az önkormányzatoknak változatlanul be kell nyújtaniuk.

6. Azon esetekben, ahol a veszélyhelyzet meghirdetése előtt már lejárt a határidő (pl. hiánypótlás nem került benyújtásra), nem alkalmazzuk a rendkívüli szabályokat.

 

Támogatási szerződés módosításának és teljesítésnek átmeneti szabályai

1. Támogatási szerződésmódosítási kérelmeket és változás-bejelentéseket az alátámasztó dokumentumokkal együtt elektronikus úton szükséges megküldeni.

2. Ha a projekt lezárható, az elszámolási dokumentáció elektronikusan benyújtásra került, 75% mértékig lehetőséget biztosítunk a támogatási összeg előlegként történő kifizetésére a pályázati felhívásban megjelölt határidők figyelmen kívül hagyásával.

3. Ha a kedvezményezetti mulasztások igazolható módon a veszélyhelyzet következményei, akkor a kedvezményezettre hátrányos jogkövetkezményt (pl.: elállást) nem indokolt érvényesíteni.

 

Személyes, postai ügyintézés

1. A személyes úton történő ügyintézés szünetel.

2. A postai ügyintézés helyett elektronikus úton is teljesíthető a szükséges dokumentumok benyújtása azzal, hogy a veszélyhelyzet megszűnését követően papír alapon is szükséges a dokumentumok benyújtása.

 

Természetesen a kedvezményezett joga, hogy az átmeneti hosszabbítási vagy könnyítési lehetőségekkel él-e, minden esetben a pályázó hatásköre, hogy saját projektjének végrehajtása szempontjából a számára legmegfelelőbb megoldást válassza.

- Az Alapítvány és a szakértői szervezet automatikusan a fenti intézkedéseknek megfelelően járnak el – áll a JETA Kuratóriuma közleményében. +++

x

Paksi Atomerőmű