Holnap kezdődik az országos teszt
Legfrissebb

- Két héten belül megszűnhet a veszélyhelyzet

- Süli János: a vírus nem hátráltatott minket

- Pünkösd: az ünnepet már nagytemplomban tartják meg

- Megnyitnak az óvodák és bölcsődék

- Reprezentatív az országos szűrővizsgálat

- Paks: 500 milliárd kilowattóra

- Visszatérhet lassan az egészségügyi ellátások köre

- Szabó Péter: hétfől újabb nyitás várható

- Lakásárak a virus idején

- Megérkezett Brüsszel jóváhagyása a talajelőkészítő munkákhoz

- A járványhelyzetben is jól teljesít a hazai erőműpark

- A járványügyi helyzetben is folyamatos a toborzás

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Holnap kezdődik az országos teszt

2020. május 03. 16:42:09  nyomtatási kép

Koronavírus -

Országosan ötszáz település lakóit vizsgálják

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. május 3., vasárnap – A Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem, valamint a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közreműködésével induló, csaknem 500 településen élőket érintő reprezentatív kutatás célja, hogy pontos képet adjon a járvány kiterjedéséről és az új típusú koronavírussal fertőzöttek és átfertőzöttek valós számáról. Közel 500 településen folyik majd a mintavétel, az országos tesztelés eredményét várhatóan május végén hozzák nyilvánosságra.

 

Tolna megyében: Bátaszék, Bonyhád, Bölcske, Dombóvár, Dunaföldvár, Fadd, Gerjen, Kismányok, Koppányszántó, Mórágy, Nagydorog, Nagykónyi, Németkér, Paks, Szekszárd, Tamási, Tengelic, Tevel, Tolna és Zomba településekről érkeznek a Tolna megyei vizsgálati rendelőkbe.

Arról egyelőre nincs információ, hogy e települések behívott lakói közül kik érkeznek Paksra a reggel kilenc órakor kezdődő, kétnapos tesztvizsgálatra. 

A résztvevőket a Paksi Gyógyászati Központ előre berendezett bőrgyógyászati rendelőjében vizsgálják majd meg.

 

A tesztelésen a KSH által vett véletlenszerű kiválasztással képzett minta alapján, 17 787 fő meghívásos módon vehet részt az ország egész területéről. A mintában szereplő személyek a 14 éves és idősebb népesség köréből kerültek ki. A felvételben résztvevők a szűrővizsgálatot megelőzően egy kérdőívet is kitöltenek, így fontos információkhoz juthatunk, többek között a kockázati tényezőkről.

 

A mintában szereplő minden egyes résztvevő kulcsszerepet játszik a járvány elleni küzdelemben, mivel sok, hozzá hasonló embert képvisel. A kutatásban azok részvétele is rendkívül fontos, akiknek semmilyen tünetük vagy betegségük nincs. +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű