Koronavírus: újabb szigorítások és könnyítések
Legfrissebb

- Két héten belül megszűnhet a veszélyhelyzet

- Süli János: a vírus nem hátráltatott minket

- Pünkösd: az ünnepet már nagytemplomban tartják meg

- Megnyitnak az óvodák és bölcsődék

- Reprezentatív az országos szűrővizsgálat

- Paks: 500 milliárd kilowattóra

- Visszatérhet lassan az egészségügyi ellátások köre

- Szabó Péter: hétfől újabb nyitás várható

- Lakásárak a virus idején

- Megérkezett Brüsszel jóváhagyása a talajelőkészítő munkákhoz

- A járványhelyzetben is jól teljesít a hazai erőműpark

- A járványügyi helyzetben is folyamatos a toborzás

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Koronavírus: újabb szigorítások és könnyítések

2020. május 04. 16:18:09  nyomtatási kép

 

Sajtótájékoztató a Paksi Gyógyászati Központban

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. május 4., hétfő – Az Életfa Idősek Otthonában a Tolna megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya elmúlt heti ellenőrzésének pozitív eredménnyel járt vizsgálatáról és az egészségügyi rendszerben bekövetkezett új védelmi szakasz intézkedéseiről tartott sajtótájékoztatót Szabó Péter polgármester, és dr. Bodnár Imre főigazgató főorvos a Paksi Gyógyászati Központban, hétfőn.  

 

Szabó Péter a sajtótájékoztatón közölte, hogy az elmúlt héten, csütörtökön az Életfa Idősek Otthonában a Tolna megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya ellenőrzést tartott. A vizsgálat megállapította, hogy az intézményben a rendeletek alkalmazása magas színvonalú, a szükséges óvintézkedéseket megtették. A polgármester annak a reményének adott hangot, hogy a vigyázott intézményben továbbra is őrzik az ápoltak vírusmentes egészségét. Külön köszönetet mondott dr. Farkas Edina orvosnak és valamennyi dolgozónak.  

 

Dr. Bodnár Imre főigazgató beszámolója szerint május negyedikétől változások léptek életbe az egészségügyi ellátásban, ez részben enyhítés, részben szigorítás. A mai naptól nemcsak életveszélyben, vagy más nagyon sürgős, maradandó károsodás veszélye esetben lehet igénybe venni az egészségügyi ellátórendszert, hanem akkor is, ha az ellátás távkonzultációval nem oldható meg, az orvos berendelheti a beteget. Ez azonban mind az alapellátásában, mind a szakellátásban, csak szigorúan időpontra történő behívással és a járványügyi szabályok mentén történhet. A bejelentkezési protokoll szabályai változatlanok maradnak.

 

A járóbeteg ellátásban továbbra is érvényes a paksi gyógyászati központban a szóbeli konzultáció utáni egykapus beléptetés, az egyszerű kérdőívek rendszere után május 4-től áttérnek a járványügyi kérdőívre. Az érkezés szájmaszkkal történhet, akinek nincs, annak adnak.

Testhőmérsékletet mérnek, kézfertőtlenítés történik. A diagnosztika helyen egyszerre öt jelentkező tartózkodhat, elindulnak az ultrahangos vizsgálatok, de előfeltétel, hogy egy akkreditált eredményű, genetikai negatív teszttel kell rendelkezni. Ugyanez érvényes a fül-orr-gészeten, és az egynapos sebészeti ellátásban, az endoszkópián és a fogászaton is. A teszt elvégzését a háziorvostól kell kérni.

 

A szakrendeléseken tehát megindul az ellátás, a szakdolgozókat visszarendelik. A kardiológián is csak négy beteg lehet jelen, a szemészet még egy hétig szünetel. A baleseti sebészeten az eseti beteg bejöhet, de itt is csak szigorú rend szerint.

 

Képünkön: Az Életfa Idősek Otthonában a Tolna megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya elmúlt heti ellenőrzésének pozitív eredménnyel járt vizsgálatáról és az egészségügyi rendszerben bekövetkezett új védelmi szakasz most meghozott intézkedéseiről Szabó Péter polgármester és dr. Bodnár Imre főigazgató főorvos a Paksi Gyógyászati Központban tartott sajtótájékoztatót, 2020. május 4-én. (Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű