Módosul Paks szociális rendelete
Legfrissebb

- Két héten belül megszűnhet a veszélyhelyzet

- Süli János: a vírus nem hátráltatott minket

- Pünkösd: az ünnepet már nagytemplomban tartják meg

- Megnyitnak az óvodák és bölcsődék

- Reprezentatív az országos szűrővizsgálat

- Paks: 500 milliárd kilowattóra

- Visszatérhet lassan az egészségügyi ellátások köre

- Szabó Péter: hétfől újabb nyitás várható

- Lakásárak a virus idején

- Megérkezett Brüsszel jóváhagyása a talajelőkészítő munkákhoz

- A járványhelyzetben is jól teljesít a hazai erőműpark

- A járványügyi helyzetben is folyamatos a toborzás

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Módosul Paks szociális rendelete

2020. május 05. 10:54:13  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. május 5., kedd – A rendkívüli élethelyzetbe került embereken segít az önkormányzat, a város önkormányzata szociális rendeletének változásairól számolt be Szabó Péter polgármester, a Hivatalban tartott sajtótájékoztatóján, szerdán.

 

- A járvány miatti rendelet-módosítással, kifejezetten a rendkívüli élethelyzetbe került paksiakon kívánunk segíteni – mondta tájékoztatóján Szabó Péter. Mint indokolt, azok, akiknek veszélybe került a megélhetésük, lakhatási lehetőségük, a karatén miatt rendkívüli kiadások terhelték, egészségügyi kiadásaik miatt jövedelmük jelentősen csökkent, elveszítették alkalmi munkájukat, megszűnt a munkaviszonyuk és a tartósan fennálló, szociális rászorultság okán – részesülhetnek egyszeri, krízis jellegű vissza nem térítendő támogatásban.

 

A rendkívüli település támogatási keret terhére folyósítható összeg a rendelet szerint akkor érhető el, ha az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a háztatásban élőknek a nyugdíjminimum 220 százalékát, egyedülállók esetében a 250 százalékát. Ebben az esetben egyszer, háztartásonként egy személyre, 75 ezer forintot utal ki az önkormányzat.

 

A rendelet a mai nappal hirdették ki, a holnapi naptól hatályos, ettől kezdődően online, vagy papíralapon kitöltött űrlap segítségével kérelmezhető az összeg. - Az átfutási idő közel egy hét lehet – mondta el Szabó Péter polgármester.

 

Képünk: Létezik szegénység. (Paks-Press Fotó.) +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű