Lakásárak a virus idején
Legfrissebb

- Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál

- Megújul a Paks – Németkér - Cece összekötő út

- Vállalkozói Információs Pont

- Megalakult a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács

- Nyári előadások

- Kötélpálya

- Csúcshűtőkkel óvják a Duna élővilágát

- Rendkívüli képviselő-testületi ülés

- Tartalékos kiképzés

- Nuclear Security Index

- Bemutatkozott Paks új főépítésze

- A legkreatívabb gyerekeket díjazta az MVM

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Lakásárak a virus idején

2020. május 14. 14:16:31  nyomtatási kép


Ennyiért lehetett Pakson ingatlant vásárolni az elmúlt fél évben

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. május 14., csütörtök - A paksi ingatlanpiacon nem igazán volt még érzékelhető a járványhelyzet hatása, sőt a néhány ingatlantípusnál a megjelenő márciusi csökkenések után áprilisban már árnövekedéssel szembesülhettünk.

 

Az Ingatlannet.hu statisztikai adatai alapján kiderült, hogy az elmúlt hat hónap során végig családi házhoz lehetett a legkedvezőbb négyzetméter áron hozzájutni. 2019 novemberében még 321 ezer, majd 2020 áprilisában már csak 271 ezer Ft/m2 volt az eladó házak árfekvése Pakson. Ez mintegy 15 százalékos árcsökkenést jelent az elmúlt fél év során.

 

Ez idő alatt a panellakások árában már nem tapasztaltunk csökkenést. A tavalyi év novemberében 374 ezer forintos négyzetméter áron lehetett panelépítésű lakást vásárolni, ez az összeg 2020 áprilisára elérte a 397 ezer Ft/m2-t, így okozva hat hónap alatt 5 százalékos áremelkedést.

 

A téglalakások ára folyamatosan a legdrágább összegeket takarta, 2019 novemberében 406 ezer forintos négyzetméterernkénti átlagáron kínálták eladásra az ilyen típusú lakásokat.

Az elmúlt fél év során a legdrágább hónap minden bizonnyal február volt, ekkor a téglalakások elérték a 425 Ft/m2-es átlagárat is. Márciusra azonban egy 22 ezer forintos négyzetméterár csökkenés szemtanúi lehettünk, ennek oka lehetett akár a járványhelyzet következtében a piacon is megjelenő bizonytalanság és keresletcsökkenés is.

- Áprilisban azonban már kezdtek újra emelkedni az árak, így ekkor  416 ezer Ft/m2- ért lehetett téglalakást vásárolni Pakson – írja elemzésében az Ingatlannet.hu. +++FACEBOOK

Paksi Atomerőmű