Pünkösd: az ünnepet már nagytemplomban tartják meg
Legfrissebb

- Atomerőmű- Pandémia 1:0

- Közös vállalatot alapított az MVM Zrt. és a Rusatom Service Rt.

- Paks II.: Magyarország érdeke

- Modern, biztonságos blokkok épülnek Pakson

- Átadták a felújított gyermekorvosi rendelőt

- Paks II: létesítési engedély

- Képviselő testületi ülés

- Indulnak az Erzsébet Napközis Táborok

- Gerjen a fejlődés útjára lépett

- Pályázatok szőlő- és bortermelőknek

- Betegszállító autók a kórháznak

- Megnyitott a PIP Nonprofit KFT Információs Központja

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Pünkösd: az ünnepet már nagytemplomban tartják meg

2020. május 24. 08:10:03  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. május 24., vasárnap – Ma, vasárnap délelőtt még a katolikus iskola udvarán mutatjuk be az áldozatot, egy hét múlva azonban - a megfelelő óvintézkedések mellett -, Pünkösd ünnepén már a nagy templomban imádkozhatunk – mondta a paksi katolikus egyházközösség főtisztelendő plébánosa. Kutas Attila a következő időszak miserendjéről tájékoztatta a Paks-Press Hírügynökséget, ismertetése szerint a következő vasárnapon reggel 8.30-kor és 10.30-kor lesz szentmise.

 

Miután megkezdődtek a Szentlélek templom felújítási munkálatai, ezért az elkövetkezendő hónapokban liturgikus programok csak a Jézus Szíve Templomban lesznek. Az első misét a következő kedden 18.30-kor tartják meg.

 

Az ideiglenes rend alapján hétfőn nem lesz szentmise; kedden, csütörtökön, pénteken és szombaton este 18.30 órakor, szerdán reggel 7.00 órakor, vasárnap pedig reggel 8.30 órakor és délelőtt 10.30 órakor lesznek a szentmisék.

 

Kutas Attila arra is felhívta a figyelmet, hogy templom bejáratában a kézfertőtlenítő használata és a templomban szájmaszk használata kötelező. Javaslata szerint a padsorokat elölről töltsék fel a hívek, és úgy foglaljanak helyet, hogy az előírt távolság meglegyen a mellettünk és mögöttünk ülőktől. – A szentmisére minden korosztály jöhet – fűzte hozzá.

 

A plébános további tájékoztatása szerint májusban a szentmisék megkezdése előtt valamint hétfőn és szerdán 18.30 órakor májusi litániát imádkoznak, csütörtökönként, a szentmise előtt 18.00 órától szentségimádást tartanak.

 

Emlékeztetett arra is, hogy a következő vasárnap már Pünkösd vasárnap lesz, felidézte, hogy Pünkösd, amelyet a húsvét utáni 7. vasárnapon és hétfőn ünnepelnek, keresztény ünnep, a Szentlélek kiáradásáról való megemlékezés a keresztény világban. A vasárnap és a hétfő munkaszüneti nap.

 

Pünkösd hétfőn este 17.30 órától zenés dicsőítő imádságot tartanak a Szent Pál közösség vezetésével, majd 18.30 órakor ünnepi szentmisét mondanak.

 

Kutas Attila a plébániahivatal nyitvatartásáról elmondta, hogy hétfőtől már a megszokott rendben fogadnak, de a hivatalban a szájmaszk használata kötelező – tette hozzá.

 

Képünk: Kutas Attila főtisztelendő plébános. (Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű