Felzárkóztató órák kezdődtek a Rákócziban
Legfrissebb

- Atomerőmű- Pandémia 1:0

- Közös vállalatot alapított az MVM Zrt. és a Rusatom Service Rt.

- Paks II.: Magyarország érdeke

- Modern, biztonságos blokkok épülnek Pakson

- Átadták a felújított gyermekorvosi rendelőt

- Paks II: létesítési engedély

- Képviselő testületi ülés

- Indulnak az Erzsébet Napközis Táborok

- Gerjen a fejlődés útjára lépett

- Pályázatok szőlő- és bortermelőknek

- Betegszállító autók a kórháznak

- Megnyitott a PIP Nonprofit KFT Információs Központja

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Felzárkóztató órák kezdődtek a Rákócziban

2020. június 03. 11:58:13  nyomtatási kép


(PAKS-PRESS) Paks, 2020. június 3., szerda – Június második napjától felzárkóztató órákat és felügyeleti heteket tartanak a Paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában az mellett, hogy a gyerekek több hónapos internetes távoktatása egészen a tanév végéig, továbbra is megmarad. A tanulók a megváltozott körülményei és néhány családban technikai okok miatt is, azonban szükség mutatkozik a személyes tanár-diák kapcsolatra is.

 

A lemaradások azonban nem jelentősek, erről számolt be a Paks-Press Hírügynökségnek az iskola igazgatója. Antoni Józsefné szavai szerint a beosztásokat a felzárkóztató foglalkozásokban is a digitális oktatás rendje szerint végzik el, közel ötven gyerek veszi igénybe.

 

A koronavírus miatti távolságtartásnak egyaránt vannak pozitív és negatív tapasztalatai. A tanárok több olyan platformhoz jutottak hozzá, amelyek a későbbiekben is felhasználhatók, a pedagógusok és a gyerekek az internetes felületek kezelésében jelentős tudásra tettek szert. Akik a digitális oktatást nem érték el, elsősorban nekik tartják a kiegészítő, a rendeletnek megfelelő foglalkozásokat. Számukra a korlátozás ideje alatt postán továbbították a feladatokat.

 

A gyerekek többségét megviselte a bezártság, mondta el az eddigi tapasztalatai alapján az igazgató. Hozzátette, nyilván, mindenkit másképpen, de a családi háttér ebben az esetben is meghatározó volt. Akiket a korábbiakban is segítettek otthon, azok továbbra is jól teljesítettek, és a gyermekek bezártságának otthoni kezelése is nyomot hagyott a gyermekek lelkében.

 

A gyermekek, közösségi kapcsolataikat többé-kevésbé elvesztették és nem csak a barátságok napi szintű, élő gyakorlata szűnt meg: a hiányérzet kiterjed még a pedagógusokra is. A vakáció eljövetele mindig boldogsággal, kitörő örömmel töltötte el a gyermekeket, mára ez is megváltozott.

– Arra számítunk, hogy néhány gyermek lelkét valóban ápolni kell majd szeptemberben – fogalmazott Antoni Józsefné. A szülők is óvatosabbak. A most kezdődött felügyeleti héten is kevesebben hozták el a gyerekeket, mint amire gondoltak.

 

Ami a szeptemberi újrakezdést illeti, két új huszonötös, angol-német nyelvi képzésű első osztállyal indul majd a Rákóczi iskola. Az orosz képzés is szeptemberben indul, egy iskolarészt választanak el, ennek az épület-átalakítási költségei nem az iskolát terhelik. A gyerekek teljes és általános orosz nyelvű tanításának megszervezése is orosz feladat. Ugyanakkor érdekesség, hogy kisebb orosz gyerekeket magyar osztályokba írattak be. Ők számíthatnak a teljes iskolai háttér-támogatásra is.  

Az orosz rész egyébként a tervek szerint több, mint húsz fővel indul. Kétségtelen, hogy az alsó tagozaton a magyar nyelvű oktatás könnyebb a gyermekek számra, az alkalmazkodás a felsőbb osztályokban már jóval több problémát idézhet elő.

 

A gyermekek tanulmányi eredményei lényegében, az általános átlagok tekintetében nem változtak – folytatta az igazgató. Az év zárásával, fenntartói engedéllyel, június 13-án ballagást is tartanak, a szokásos jutalmakat, elismeréseket átadják.

A bizonyítványt a külsőségek mellőzésével, több napos beosztással adják át.

 

Külső képünk: Erdei Judit tanárnő és Benke Jázmin III. b osztályos tanuló foglalkozása a felzárkóztató órán, 2020. június 3-án. Belső kép: Benke Jázmin III. b osztályos tanuló.

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű