TRIANON 100
Legfrissebb

- Atomerőmű- Pandémia 1:0

- Közös vállalatot alapított az MVM Zrt. és a Rusatom Service Rt.

- Paks II.: Magyarország érdeke

- Modern, biztonságos blokkok épülnek Pakson

- Átadták a felújított gyermekorvosi rendelőt

- Paks II: létesítési engedély

- Képviselő testületi ülés

- Indulnak az Erzsébet Napközis Táborok

- Gerjen a fejlődés útjára lépett

- Pályázatok szőlő- és bortermelőknek

- Betegszállító autók a kórháznak

- Megnyitott a PIP Nonprofit KFT Információs Központja

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


TRIANON 100

2020. június 04. 21:19:22  nyomtatási kép

 
 

 

Süli János: Nemzeti Összetartozás Napja egyesíti a nemzetet

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. június 4., csütörtök – A trianoni tragédia megfordíthatatlan folyamat, de Magyarországon ez a nap a Nemzeti Összetartozás Napja, amely mégis egyesíti a nemzetet. Erre az is rámutat, hogy eddig egymillió egyszázezer magyar kapta meg szavazati joggal az állampolgárságot. Ezért ma a nemzeti tragédiára való emlékezés mellett a nemzet egyesítésének ünnepét tartjuk – mondta Süli János miniszter a Táncsics parkban tartott emlékmű avatása után, 2020. június 4-én.

 

A magyar kormány, jelentős lépéseket tett azért, hogy egyesítse a nemzetet, amelyet a diktátum szétszakított. Ez a folyamat napjainkban is tart, számos helyen emlékművet avattak az országban és az emlékműavatások folytatódnak, a járvány időszak elmúltával, várhatóan már augusztus folyamán - mondta el a miniszter. Hozzátette, itt Pakson a megemlékezésen való részvétel felemelő érzés volt. A szavalat, az énekek, a polgármester úr beszéde megerősít. Ma a Parlamentben történt megemlékezésen is utaltak arra, hogy ne lehessünk alacsonyabb rendűek másoknál és erről tennünk is kell – fogalmazott Süli János. – Ezt száz évvel ezelőtt is megtették és újra megteszik, ha nem figyelünk oda – figyelmeztetett.

 

A magyar emberek dolgosak és kulturáltak, őrzik a magyar emberre jellemző vendégszeretetet, és ezt egyre többen, külföldön is elismerik – húzta alá.

 

- Az érdekeinket mindig törvényes keretek között kívánjuk megvédeni, és célunk az is, hogy az Unióban is ismerjék el a kisebbségek jogait – mondta el a helyi sajtó munkatársainak adott rövid interjúban Süli János miniszter. +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű