Feltételekkel látogatható az idősotthon
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. január 27.

- Biztonságosan üzemel a Paksi Atomerőmű a járványidőszakban is

- Összefoglaló, 2021. január 26.

- Alig volt hatással a járvány az áramfogyasztásra

- Összefoglaló, 2021. január 25.

- Atomerőmű: tanulságos és eredményes év volt

- Összefoglaló, 2021. január 22.

- Összefoglaló, 2021. január 21.

- A Hivatal készséggel állt az újságírók rendelkezésére

- Összefoglaló, 2021. január 20.

- Összefoglaló, 2021. január 19.

- Bölcsőde és óvoda alapkőletétele Gerjenben

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Feltételekkel látogatható az idősotthon

2020. június 05. 16:26:52  nyomtatási kép

 

 

Részlegesen feloldották a látogatási tilalmat az Életfa Idősek Otthonában

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. június 5., péntek – A Nemzeti Népegészségügyi Központ legfrissebb határozata alapján részlegesen feloldják a látogatási tilalmat a Paksi Életfa Idősek Otthonában – erről Szabó Péter polgármester beszélt mai sajtótájékoztatóján.

 

Június 3-án lépett hatályba Müller Cecília országos tisztifőorvos döntése a szociális intézményekre vonatkozó, március 8-án elrendelt korlátozások, látogatási tilalom részleges feloldásáról, aminek értelmében már látogathatók azok a szociális intézményekben, idősotthonokban élők, akik nincsenek elkülönítve koronavírus-fertőzés miatt.

 

A látogatásra vonatkozó szabályok részletes kidolgozása, illetve a szükséges feltételek megteremtése folyamatban van, melyről az intézmény közösségi oldaláról valamint a helyi média-felületekről informálódhatnak, de ezen felül minden közeli hozzátartozóval felveszik a kapcsolatot telefonon is.

 

Látogatásra csak az előzetes telefonon történő egyeztetést követően van lehetőség, a tömeges egyszerre történő megjelenés elkerülése miatt. A hozzátartozóknak kötelező nyilatkozniuk arról, hogy Covid-19-re utaló tüneteik nincsenek, illetve nem találkoztak olyan személlyel, akinek valószínűsíthetően a megbetegedésre utaló tüneteik vannak. A látogatást csak közeli hozzátartozók számára engedélyezik, két látogató részvételével.  

 

Az idősotthonban a maszk viselése kötelező, tilos a látogatók és az ellátottak közötti személyes érintkezés.

A kerekesszékbe kiültethető és a fennjáró ellátottak csak a szabadban találkozhatnak. Számukra a látogatás az intézmény által kijelölt helyen történhet: az otthon elülső kertjében, a biztonságos, a két méteres távolság betartásával.

 

A korlátozáshoz tartozik, hogy a fekvőbetegeket a lakószobában, szintén a megadott időpontban és időtartamban, a kötelező védőruha viselés mellett lehet felkeresni.

 

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a látogatás során szigorúan tilos a szabályok megszegése, amely tetemes egészségügyi bírság kiszabásával is járhat.

 

A sajtótájékoztatón Szabó Péter köszönetet mondott mindazoknak, akik hivatásuk okán eddig is nagy odaadással és szeretettel vették körül az idősotthon ellátottjait. Felidézte, hogy az otthont a veszélyhelyzet idején is nagy gondossággal vigyázták, több alkalommal fertőtlenítettek és minden higiéniás szabálynak igyekeztek megfelelni. 

Ennek köszönhetően nem történt fertőző megbetegedés az otthonban.  +++

x

Paksi Atomerőmű