Feltételekkel látogatható az idősotthon
Legfrissebb

- Atomerőmű- Pandémia 1:0

- Közös vállalatot alapított az MVM Zrt. és a Rusatom Service Rt.

- Paks II.: Magyarország érdeke

- Modern, biztonságos blokkok épülnek Pakson

- Átadták a felújított gyermekorvosi rendelőt

- Paks II: létesítési engedély

- Képviselő testületi ülés

- Indulnak az Erzsébet Napközis Táborok

- Gerjen a fejlődés útjára lépett

- Pályázatok szőlő- és bortermelőknek

- Betegszállító autók a kórháznak

- Megnyitott a PIP Nonprofit KFT Információs Központja

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Feltételekkel látogatható az idősotthon

2020. június 05. 16:26:52  nyomtatási kép

 

 

Részlegesen feloldották a látogatási tilalmat az Életfa Idősek Otthonában

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. június 5., péntek – A Nemzeti Népegészségügyi Központ legfrissebb határozata alapján részlegesen feloldják a látogatási tilalmat a Paksi Életfa Idősek Otthonában – erről Szabó Péter polgármester beszélt mai sajtótájékoztatóján.

 

Június 3-án lépett hatályba Müller Cecília országos tisztifőorvos döntése a szociális intézményekre vonatkozó, március 8-án elrendelt korlátozások, látogatási tilalom részleges feloldásáról, aminek értelmében már látogathatók azok a szociális intézményekben, idősotthonokban élők, akik nincsenek elkülönítve koronavírus-fertőzés miatt.

 

A látogatásra vonatkozó szabályok részletes kidolgozása, illetve a szükséges feltételek megteremtése folyamatban van, melyről az intézmény közösségi oldaláról valamint a helyi média-felületekről informálódhatnak, de ezen felül minden közeli hozzátartozóval felveszik a kapcsolatot telefonon is.

 

Látogatásra csak az előzetes telefonon történő egyeztetést követően van lehetőség, a tömeges egyszerre történő megjelenés elkerülése miatt. A hozzátartozóknak kötelező nyilatkozniuk arról, hogy Covid-19-re utaló tüneteik nincsenek, illetve nem találkoztak olyan személlyel, akinek valószínűsíthetően a megbetegedésre utaló tüneteik vannak. A látogatást csak közeli hozzátartozók számára engedélyezik, két látogató részvételével.  

 

Az idősotthonban a maszk viselése kötelező, tilos a látogatók és az ellátottak közötti személyes érintkezés.

A kerekesszékbe kiültethető és a fennjáró ellátottak csak a szabadban találkozhatnak. Számukra a látogatás az intézmény által kijelölt helyen történhet: az otthon elülső kertjében, a biztonságos, a két méteres távolság betartásával.

 

A korlátozáshoz tartozik, hogy a fekvőbetegeket a lakószobában, szintén a megadott időpontban és időtartamban, a kötelező védőruha viselés mellett lehet felkeresni.

 

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a látogatás során szigorúan tilos a szabályok megszegése, amely tetemes egészségügyi bírság kiszabásával is járhat.

 

A sajtótájékoztatón Szabó Péter köszönetet mondott mindazoknak, akik hivatásuk okán eddig is nagy odaadással és szeretettel vették körül az idősotthon ellátottjait. Felidézte, hogy az otthont a veszélyhelyzet idején is nagy gondossággal vigyázták, több alkalommal fertőtlenítettek és minden higiéniás szabálynak igyekeztek megfelelni. 

Ennek köszönhetően nem történt fertőző megbetegedés az otthonban.  +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű