Képviselő testületi ülés
Legfrissebb

- Októberben indul a Paks II. Zrt. új karrierportálja

- „Atomkor - 75 év az emberek szolgálatában”

- A Duna Aszfalt az új paksi híd kivitelezője

- Süli János: világszínvonalú blokkokat építünk

- A hazai energiaforrások megléte a legbiztonságosabb

- Lakossági névadó szavazásra kérik a paksiakat

- Babazászló a Városházán

- Mától életbe lépnek az új védelmi intézkedések

- Mától életbe lépnek az új védelmi intézkedések

- Kezdődik az Erőmű-beruházási Központ építése

- Okosbútort nyerhetnek az iskolások

- Főépítészi sajtótájékoztató

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Képviselő testületi ülés

2020. június 29. 19:31:24  nyomtatási kép

 

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. június 29., hétfő –  Szabó Péter polgármesternek, a veszélyhelyzet ideje alatt hozott döntésekről szóló beszámolójával kezdődött ma a Városházán tartott rendkívüli képviselő-testületi ülés. A képviselők a pandémiás helyzetre való tekintettel hosszú idő óta ma tartottak először nyilvános és teljes értékű ülést, amely a várakozásokhoz képest is meglehetősen hosszúra, mintegy három és félórásra sikerült.

 

Szabó Péter mintegy ötven tételben sorolta fel az eltelt időszakban meghozott döntéseket. Ezek között kiemelésre méltó volt egy 125 milliós költségkeret elkülönítése, továbbá önkormányzati ingatlanok értékesítése, köztük a Deák Ferenc utcai rendelőintézet eladása, amelyről az ellenzéki képviselők nevében Heringes Anita kifogásait sorolta fel. Ezzel kapcsolatban ismét elhangzott, hogy az épület az egészségügy használatában marad, mindaddig, amíg az új épületrész a Táncsics rendelőnél nem készül el, továbbá az ilyen prominens épületek megőrzése éppen az ilyen eszközök igénybevételével tartósan megmaradhatnak a későbbi korok számára is. 

 

A polgármester kitért arra is, hogy a veszélyhelyzet idején nagy teljesítményt nyújtó köznevelési, az egészségügyi és a szociális intézményeinkben dolgozókat jutalomban részesíti az önkormányzat, ezzel az ellenzéki képviselők is egyetértettek. A döntés értelmében összesen 225 intézményi dolgozó kap jutalmat, 47 724 000 Ft összegben. Kiemelte, hogy külön elismerés és köszönet jár annak a 103 munkatársnak, akik a munka legnehezebb részét végezték és vitték sikerre azt küldetést, amelynek eredményeként senki sem fertőződött meg a Paksi Életfa Idősek Otthonában és a Paks Kistérségi Szociális Központ teljesítménye is kiváló volt. Más indokok mellett ezért volt szükség az önkormányzat 2020. évi költségvetéséről és végrehajtás rendjéről szóló önkormányzati rendelet módosítására.

 

Szó esett személyi döntésekről is. Két gazdasági társaságnál új ügyvezetőt bíztak meg feladatellátással. A DC Dunakomtól távozott dr. Sárosi Józsefet, Domonkos Tamás a Dunamenti TSZ termelési vezetője váltotta az ügyvezetői székben, a Protheus Holding Zrt.től távozó Kiss Péter helyét a már korábban megválasztott Paksi Közlekedési Kft. vezérigazgatója, Szabó Zoltán veszi át.

 

A testületi ülésen a képviselők tárgyaltak a Kölesdi úton, a Tolnai út közelében a gyalogosok biztonságos átkelésére, valamint a Kölesdi út – Elkerülő út csomópont körforgalmú vagy jelzőlámpás forgalomirányítású csomópont kialakítására vonatkozó megvalósíthatósági tanulmányról. Elhangzott: Paks déli szakaszán a közlekedést biztonságosabbá kell tenni. Hírügynökségünk emlékeztet rá, hogy ezeken a helyeken már többször volt baleset, sőt halálos kimenetelű is.

Egy tanulmány négy variációval is számol. A Tolnai út végére gyalogos átkelőt gondolnak, középen szigettel. A Kölesdi útnál körforgalom kialakítását tervezik. +++FACEBOOK

Paksi Atomerőmű