Kötélpálya
Legfrissebb

- Októberben indul a Paks II. Zrt. új karrierportálja

- „Atomkor - 75 év az emberek szolgálatában”

- A Duna Aszfalt az új paksi híd kivitelezője

- Süli János: világszínvonalú blokkokat építünk

- A hazai energiaforrások megléte a legbiztonságosabb

- Lakossági névadó szavazásra kérik a paksiakat

- Babazászló a Városházán

- Mától életbe lépnek az új védelmi intézkedések

- Mától életbe lépnek az új védelmi intézkedések

- Kezdődik az Erőmű-beruházási Központ építése

- Okosbútort nyerhetnek az iskolások

- Főépítészi sajtótájékoztató

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Kötélpálya

2020. augusztus 04. 09:51:17  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. augusztus 4., kedd – A Pollack Mihály utcai tömbbelsőben található játszótéri kötélpálya sorsáról az a döntés született, hogy nem szerelik le, ugyanakkor a játszótér nyitvatartását betartják, nagy figyelmet fordítanak az esti zárásokra – tájékoztatta a körzet önkormányzati képviselője a Paks-Press Hírügynökséget, kedden.

 

Kudorné Szanyi Katalin elmondta: a kezelő DC Dunakom vezérigazgatója ígéretet tett arra, hogy a területet és a pályát védik, az esti-reggeli zárva - nyitvatartással folyamatosan szabályozzák.

Az ügy előzménye, hogy a Pollack Mihály utcai tömbbelsőben található játszótéri kötélpálya sorsáról a lakók szavazó döntését várta levélben a körzet önkormányzati képviselője.

 

A lakókhoz eljuttatott, rögtönzött közvélemény-kutatás arra kereste a választ, hogy a játékot megszüntessék, vagy nem. A képviselőhöz egy lakó irt kérvényt, hogy a kötélpályát szereljék le, mert az eszköz használata zavarja a közösség nyugalmát, ugyanakkor a gyerekek egyik legkedvesebb helyi játékáról van szó. A téren nap, mint nap, a nyári szünidőben, nagyon sok gyerek játszik itt. A gyerekek tiltakoztak.

 

A képviselő a közelben lakók megkérdezését is fontosnak tartotta, hiszen a kötélpálya nem legális használata miatt többen is panaszkodtak. Többször előfordult, hogy fiatalok éjjel randalíroztak rajta.

 

Más javaslat szerint a lakók nyugalmának megőrzése érdekében pályát az Üregemező közelébe kellene áthelyezni, ugyanakkor a javaslattevők nem számoltak az áthelyezés tetemes költségével, hiszen a pályát újra kellene építeni, amire nincs a képviselőnek elegendő saját kerete. Más szempont, hogy a kisebb gyerekek biztonsága nem szavatolható egy nyitott területen és az átjárásuk a lakótelepről az Ürgemezőre egymagában is biztonsági kockázatot rejtene magában.

 

Az áthelyezés ténye hatalmas felzúdulást keltett a szülők részéről a közösségi médiában. Ismert, hogy a gyerekek egyik legkedveltebb játékát elvenni, vagy áthelyezni az ismert körülmények miatt nem lenne korrekt. Az áthelyezést szorgalmazó néhány lakó azzal sem számolt, hogy azok a gyerekek, akiket a szüleik nem tudtak elvinni nyaralni anyagi, vagy más okok miatt ez az egyik lehetőségük. Ilyenkor aztán tényleg marad a számítógép, amit mindenki ellenez.

 

A lakók megkérdezése azonban nem jelentheti a döntés alapját, hiszen a játszótér és a benne található kötélpálya városi közösségi tulajdon, ezért a lakók véleménye nem lehet az ügyben szignifikáns, de az előzmények ismeretében érthető.

 

A most meghozott döntést az is megalapozza, hogy a lakók az éjszakai randalírozókról bejelentést tehetnek 0-24 órában a 06-20/2944-710-es telefonszámon. +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű