Vállalkozói Információs Pont
Legfrissebb

- Októberben indul a Paks II. Zrt. új karrierportálja

- „Atomkor - 75 év az emberek szolgálatában”

- A Duna Aszfalt az új paksi híd kivitelezője

- Süli János: világszínvonalú blokkokat építünk

- A hazai energiaforrások megléte a legbiztonságosabb

- Lakossági névadó szavazásra kérik a paksiakat

- Babazászló a Városházán

- Mától életbe lépnek az új védelmi intézkedések

- Mától életbe lépnek az új védelmi intézkedések

- Kezdődik az Erőmű-beruházási Központ építése

- Okosbútort nyerhetnek az iskolások

- Főépítészi sajtótájékoztató

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Vállalkozói Információs Pont

2020. augusztus 06. 18:39:41  nyomtatási kép

Vállalkozói Információs Pontot adtak át Pakson  

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. augusztus 6., csütörtök – Az Információs Pont személyes és elektronikus tájékoztatással támogatja az új blokkok építésében résztvevő hazai vállalkozások felkészülését, a felvonulási területen máris magyar cégek dolgoznak - mondta el Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjáért felelős tárca nélküli miniszter mai tájékoztatóján.

 

- A Paks II beruházás megvalósításának irányába haladunk, eljött az idő, amikor már nemcsak az előkészítéssel foglalkozhatunk – fogalmazott a miniszter. Aláhúzta, hogy az elmúlt napokban megalakult a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács, amely a térségi együttműködés megteremtését segíti elő és abban helyi és a kormányzati vélemények, elképzelések egyaránt megjelennek.

Felidézte, hogy a következő év elején megkezdődhetnek Pakson a földmunkák, és hozzálátnak a szennyvíz, vízhálózat, és a lakóházak építéséhez is.

 

Előzetesként elmondta, hétfőn sajtótájékoztatón jelentik be, hogy 10,483 kilométeren teljes körűen újul meg a 6231-es jelű Paks-Cece összekötő út, a Fejér megyei megújult szakasz folytatásaként. Németkérig készül el első ütem. Kitért arra is, hogy a Gerjen-Kalocsa híd építése ügyében már lezárult a közbeszerzési eljárás és várhatóan 2024-ben átadhatják. A Paks település környéki, más utak megújítása is már napirenden van.

 

A most átadott Információs Pontban személyes és telefonos szolgálattal segítenek, a hazai vállalkozások közvetlen kapcsolatba kerülhetnek az orosz fővállalkozóval, vagy beszállítóikkal és beszállítói kézikönyv is készül a kiírt tenderekről.

A Paks II. projekt iránt érdeklő cégvezetőket hétfőtől péntekig, 7:30-tól 16 óráig fogadják. 

- A projekt páratlan lehetőség a hazai vállalkozások számára, igénybevételével számos lehetőség kínálkozik a Paks II építésébe való bekapcsolódásra – hangzott el a tájékoztatón.

 

Képünkön: Vállalkozói Információs Pontot adtak át Pakson

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. augusztus 6., csütörtök – Közös csoportkép készül a résztvevőkről, a PIP Közép-Dunamenti Térségfejlesztési Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság Vállalkozói Információs Pontjának átadó ünnepségén, 2020. augusztus 6-án. (Paks-Press Fotó: Nagy Marcell.) +++

FACEBOOK

Paksi Atomerőmű