Nem nyert a Paks a stadionavató mérkőzésen
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. június 18.

- Alkalmassági vizsgálat a Paks II projektben

- Összefoglaló, 2021. június 17.

- Összefoglaló, 2021. június 15.

- Összefoglaló, 2021. június 14.

- Letették a Kalocsa – Paks Duna-híd alapkövét

- Összefoglaló, 2021. június 9.

- Összefoglaló, 2021. június 8.

- Paks: visszatérnek egészségügyi szolgáltatások

- Összefoglaló, 2021. június 7.

- Sorsolás: Pupp Réka lengyel ellenféllel kezd

- Falvak támogatása Tolnában

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Nem nyert a Paks a stadionavató mérkőzésen

2020. augusztus 15. 19:05:30  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. augusztus 15., szombat - Az Újpest 2-1-re legyőzte szombaton a házigazda Paksot a labdarúgó OTP Bank Liga 2020/21-es szezonjának első fordulójában. A fővárosi lila-fehérek 2015. október 17. óta nem kaptak ki a Pakstól, azóta három döntetlen mellett ez már a 11. sikerük volt. Ezzel a találkozóval avatták fel a felújított Fehérvári úti stadiont.

OTP Bank Liga, 1. forduló: Paksi FC-Újpest FC 1-2 (0-1)

Paks, 3870 néző, v: Farkas Á., Gólszerző: Ádám (76.), illetve Simon K.

 

Nem sikerült a győzelmet kiharcolnia a stadionavatón a Paksnak, amely az ünnepség koronája lett volna. Az esemény házigazdája az esemény házigazdája Gundel-Takács Gábor volt. Már délután gyermekfoci bemutatót tartottak, majd freestyle focibemutató és a Löfan Mazsorett Csoport fellépése szórakoztatta a közönséget. Ezt követően a 2018-as X-Faktor győztese, az USNK együttes lépett a gyepre táncosai kíséretében. Az avatón Szabó Péter, Paks polgármestere mondott köszöntőt, a klub történetének rövid áttekintése után azt mondta, hogy városukban nem csak szeretik a futballt, de mindig is igyekeztek magas szinten űzni azt.

Gellei Imre, a csapat korábbi edzője, a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya köszöntőjében méltatta, tervszerű építő munkát és jókívánságait fejezte ki.

Nepp Éva evangélikus, Kutas Attila római katolikus és Lenkey István református egyházak lelkészei mondtak áldást, majd Szabó Péter polgármester és Gellei Imre, átvágták a nemzeti színű szalagot.

A mérkőzés ez után következett, a majdnem négyezres létszámot elért közönség csak a 76 percben lőtt Ádám Martin góljának örülhetett.

 

Az MTI beszámolója szerint az első félidőben a játék képe alapján is jobb volt az Újpest, de a hivatalos statisztika is azt támasztotta alá, hogy a lila-fehérek játszanak veszélyesebben. A fővárosiak viszonylag hamar vezetést szereztek, utána a kapufát is eltalálták egyszer, és a paksi kapusnak összességében több dolga volt az első 45 percben, mint a vendégek hálóőrének.

Fordulás után újabb újpesti helyzetek voltak, majd a második fővárosi gól is megszületett. Ezt megelőzően azonban hat-hét percig állt a játék, mert a pálya locsolórendszerének egy része váratlanul beindult.

A paksiak nagyon lassan tértek magukhoz, de 15 perccel a lefújás előtt egygólosra csökkentették a különbséget. A játékvezető a locsolórendszer okozta kényszerszünet miatt 11 percet hosszabbított, de a Paksnak ez sem volt elég az egyenlítéshez, így az Újpest elvitte a három pontot a Fehérvári úti stadionból.

 

Képünkön: A Paks és az Újpest kezdő játékosai a Himnusz hangjait hallgatják, a stadionavató mérkőzés előtt, OTP Bank Liga 2020/21-es szezonjának első fordulójában. (Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++

x

Paksi Atomerőmű