Egészségügyi megelőző intézkedések, Pakson
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. május 10.

- Összefoglaló, 2021. május 7.

- Összefoglaló, 2021. május 6.

- A paksi Hahn János is tagja a magyar válogatott keretnek

- Ingyenes járatokat javasol a PDF frakció

- Összefoglaló, 2021. május 5.

- Összefoglaló, 2021. május 4.

- Sportoló paksiak – közösségi oldalon

- Összefoglaló, 2021. május 3.

- Szeged, Győr: kajak-kenu erőpróba

- Generációk együttműködése a Paks II. projektben

- Összefoglaló, 2021. április 30.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Egészségügyi megelőző intézkedések, Pakson

2020. augusztus 26. 14:01:59  nyomtatási kép


 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. augusztus 26., szerda – Egészségügyi készenléti helyzet van a Gyógyászati Központban, látogatási tilalmat vezettek be az Életfa Idősek Otthonában - erről Szabó Péter, Paks polgármestere beszélt hivatalában, dr. Bodnár Imre városi főigazgató főorvossal tartott sajtótájékoztatóján, szerdán.

 

A tájékoztatón elhangzott: a Gyógyászati Központ egy dolgozója szoros kontaktba került egy koranavírusos beteggel, az alkalmazott karanténban van. A Gyógyászati Központ és az idős otthon lakóinak és munkavállalóinak szűrését elrendelték, péntektől az egészségügyi ellátórendszerben, a fürdőgyógyászat területén, szombaton az orvosok és az egészségügyi személyzet, hétfőn a szakellátó dolgozók vizsgálata történik meg. A gyógyászati központ az önkormányzat intézménye, ezért a teszteket saját költségen, közel négyszáz embernél végzik el.

 

- Elsőrendű feladat a megelőzés – mondta Szabó Péter. Hozzátette, a járvány első hullámát sikeresen átvészeltük, a második hullámra még időben kell készülnünk. Dr. Bodnár Imre úgy fogalmazott, hogy fontos a gyors és az időben való cselekvés. Hangsúlyozta, hogy a valószínűen környező országokból behozott vírus azért is veszélyes, mert miközben egyre nehezebben viselik az emberek a bezártságot és a maszk viselését, az újra támad. Felhívta a figyelmet a kéz tisztán tartására, a népegészségügyi elvárások betartására, különösen az idősek védelmében.

 

A tájékoztatón elhangzott: a tavasszal a lakosság részére kiadott maszkok újra hasznosíthatók, az egészségügyi ellátórendszer pedig a szükséges védőfelszerelésekkel rendelkezik.  

 

 PAKS-PRESS 2020. augusztus 26. 14:01 +++

x

Paksi Atomerőmű