Járvány: tovább szigorít az atomerőmű
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. június 18.

- Alkalmassági vizsgálat a Paks II projektben

- Összefoglaló, 2021. június 17.

- Összefoglaló, 2021. június 15.

- Összefoglaló, 2021. június 14.

- Letették a Kalocsa – Paks Duna-híd alapkövét

- Összefoglaló, 2021. június 9.

- Összefoglaló, 2021. június 8.

- Paks: visszatérnek egészségügyi szolgáltatások

- Összefoglaló, 2021. június 7.

- Sorsolás: Pupp Réka lengyel ellenféllel kezd

- Falvak támogatása Tolnában

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Járvány: tovább szigorít az atomerőmű

2020. szeptember 07. 19:15:22  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. szeptember 7., hétfő – Nincs létszámhiány a kritikus területeken - közölte a paksi atomerőmű kommunikációs igazgatója a Paks-Press Hírügynökséggel, hétfőn. Ugyanakkor újabb intézkedések lépnek életbe holnaptól a járvány terjedésének megelőzésre.  

 

A paksi atomerőműben jelenleg hat dolgozónál igazolt a vírus fertőzöttség, 108 dolgozó hatósági karantéban van, kedden reggel hat órától az atomerőmű egész területén kötelező a szájmaszk viselete, csak a műszak dolgozói látják el feladataikat munkahelyükön – közölte az erőmű kommunikációs igazgatója.

 

Dr. Kovács Antal az új, holnap reggeltől érvénybe lépő szabályozásról elmondta: a szájmaszk kötelező viselete alól nincsen felmentés, a dolgozó csak akkor veheti le, ha a munkahelyén, például az irodában egyedül marad.

- A kontaktok számát a lehető legkisebbre szűkítik, szigorúan tilos lesz minden érintkezés, beleértve a kézfogást is – közölte.

 

Az üzemviteli területen dolgozók védelmében azoknak a dolgozóknak, akik nem a közvetlen termelésben vesznek részt, online foglalkozást rendeltek el. Minden értekezlet vagy vizsga és a tíz fő alatti értekezletek is már a virtuális térben történnek – ismertette a kommunikációs igazgató.

 

Nincs létszámhiány a kritikus területeken – erősítette meg Dr. Kovács Antal. Cáfolta azokat egyes találgatásokat, szóbeszédeket, amelyek arról szóltak, hogy létszámhiány alakult volna ki a termelés folyamatosságát biztosító munkakörökben.

 

Mint ismeretes, az atomerőmű folyamatos működőképességének fenntartása nemzetbiztonsági érdek, ezt szem előtt tartva hoznak az atomerőműben újabb biztonságot növelő intézkedéseket.

 

PAKS-PRESS 2020. szeptember 7., 19:15. +++

x

Paksi Atomerőmű