Képviselő-testületi ülés
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2020. december 1.

- Fontos mérföldkövek a Paks II. projektben

- Együttműködési megállapodás

- Gerjen: a vírus nem állíthatja le a kapcsolatokat

- Összefoglaló, 2020. november 30.

- Koronavírus: intézménybezárások Pakson

- Összefoglaló, 2020. november 27.

- Átadták a Junior Prima Díjakat zeneművészet kategóriában

- Összefoglaló, 2020. november 26.

- Virtuális állásbörzén a Paks II. Zrt.

- Koronavírus: friss adatok Paksról

- Összefoglaló, 2020. november 25.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Képviselő-testületi ülés

2020. szeptember 10. 10:56:40  nyomtatási kép

 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. szeptember 10., csütörtök - A város 2020 éves költségvetés első féléves bevételi és kiadási oldalai időarányosan teljesültek, a felújítások is jól haladnak – mondta Szabó Péter polgármester a szerdai testületi ülést követő sajtótájékoztatóján, csütörtökön.

 

A polgármester a lakótelepi központi tér- és park, a Vácika utcai rekonstrukció, Búzavirág utca, Kömlődi utcai felújításokat nevezte meg az elmúlt időszak fontosabb munkálatai közül. A képviselő-testület elé vitt napirendi pontok közül azokat emelte ki, amelyek a város további fejlődését tartják szem előtt.

A testület a Duna-part felújítás új szakaszának részleteiről hallott előterjesztésben megismerhette, hogy a Paks II. beruházásban résztvevő PIP Nonprofit Kft az OMV benzinkúttól a Molnár árokig terjedő szakaszt megvásárolná, ezért a városvezetés értékesítésre jelölte ki ezt a szakaszt.

 

- Olyan újjáépítésról van szó, amely visszaadná a paksiaknak a Duna-partnak ezt részét, ezzel összhangban egy település-fejlesztési szerződést kíván kötni az önkormányzat a Társasággal – ismertette Szabó Péter. Hozzátette, hogy a fejlesztés során a korábbról megismert, és lakossági fórumok elé vitt tervpályázatokat figyelembe veszik.  

 

A homokbánya üzemeltetését az önkormányzat döntése alapján átadják a közösségi tulajdonban álló Paksi Fejlesztő –és Vagyongazdálkodási Zrt-nek.

A helyi építési szabályzatot (HÉSZ) is módosították a képviselők. Az elkerülő út nyomvonalának tervezése tart, a rávezető utak kapcsolódási pontjait határozzák meg, az önkormányzati és lakossági igények is megjelennek a módosított anyagban. A polgármester sajnálatát fejezte ki, hogy az ellenzéki képviselők (PDF) nem támogatták az előterjesztést. Külön kiemelte a Malom-hegy városrész lakóinak kérését, akik a körzetük családi házas övezetének jellegét, kertváros képét szeretnék megőrizni.

 

Ebben az évben is népszerűek voltak az energia-megtakarítást pályázati pénzekkel támogató pályázatok, többségében a hagyományos technológiával épített házak tulajdonosai élnek a lehetőséggel, miután a panelházak javítási munkálatai túlnyomó többségében már elkészültek. Az igényeket sikerült teljesíteni.

 

Emlékérem kitüntetésekről adományozásáról tárgyalt és döntöttek a képviselők szeptemberi testületi ülésükön, szerdán. Dr. Csók Sándor, Paks Város Díszpolgára kitüntetésben, míg Pallya Gábor, Kelemen Anrdás és Jenei Károly határon túli testvér-települések polgárai PRO Urbe Emlékérem kitüntetésben részesülnek. 

A döntéseket a Trianon 100 éves évfordulója jegyében hozta meg a képviselő-testület. A kitüntetéseket korábban, hagyományosan nemzeti ünnepünkön, október 23-án adták át. Az átadás ez évi időpontjáról még nem született döntés, de amennyiben ezt járványügyi helyzet lehetővé teszi, ugyanebben az időpontban lesz.

 

Egyelőre nem kapott új nevet a lakótelepi központi tér- és park. Rövidesen elkészül, de új elnevezést nem kapott, mert a képviselő-testület tegnapi ülésén a napirendről levette a névadást. Korábban Szabó Péter polgármester hivatalos közösségi oldalán indított szavazást a tér elnevezéséről, azonban a szavazatok száma nem érte el a 300-at, ezért úgy ítélték meg, hogy várnak a döntéssel. +++

x

Paksi Atomerőmű