Lakossági névadó szavazásra kérik a paksiakat
Legfrissebb

- Fertőzés az óvodában és a Polgármesteri Hivatalban

- Lilla

- Folytatódnak a paksi egészségügyi átvezénylések

- Épül a Paks II. műszaki szakemberek irodája

- Kötelező maszkviselés

- JETA: pályázati felhivás

- Gazdaság-energetika-oktatás: MVM-NKE

- Nemzetiségi diákoknak adtak át ösztöndíjat Gyönkön

- Egy kis esti fizika – dr. Kovács Antallal Pécsen

- Süli János: az új paksi blokkokra szükség van

- Újabb fontos engedélykérelmet nyújtott be a Paks II. Zrt.

- GMF Közgyűlés és Szeminárium

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport


Lakossági névadó szavazásra kérik a paksiakat

2020. szeptember 21. 10:43:25  nyomtatási kép


 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. szeptember 21., hétfő - A képviselő-testület megalapozott döntéséhez várnak lakossági véleményeket, a háztartásba eljuttatott szavazólapon a megadott öt névből egyet jelölhető javaslatként a tér elnevezésére. Szabó Péter polgármester sajtótájékoztatón ismertette az öt választható nevet, hétfőn. 

 

Megkezdődött az elmúlt héten a tér műszaki átadása, az átépítés folyamatában a korábbi struktúrája megmaradt, az eredmény igényesebb, modernebb és zöldebb lett. A teljes körű rekonstrukció során többek között megújultak a közművek és a burkolat, felújították az üzletek előtetőit, javarészt felszámolták a lépcsőket, melynek eredményeként most minden üzlet megközelíthető lépcső használata nélkül is, megnövekedett a zöldfelület aránya, megújult a közvilágítás és új utcabútorokat is elhelyeztek.

 

Elkészült a régóta várt három méter vízoszlop-magasságú élményszökőkút, amivel párhuzamosan 6.000 négyzetmétert gyepesítettek és több, mint 10.000 cserjét ültettek ki. Az akadálymentesített területek mellett rámpafűtés, az üzletek jégmentesítő rendszerének alsó burkolatában 3200 méter LED-futófény, sok új parkolóhely vár minden paksit. Ezek mellett a biztonság is fokozott lesz a jövőben, mivel a megújuló közvilágítás mellett biztonsági kamerák is ügyelnek majd a tér állapotára. Fontos figyelni arra a forgalmi rend változására is, ami abból adódik, hogy a tér felújításához kapcsolódóan két új gyalogos-átkelőhely létesült a Kishegyi és Barátság út kereszteződésében.

 

Szabó Péter polgármester a társadalmi párbeszéd jegyében a közösségi oldalán korábban már folytatott diskurzust arról, hogy a közterület a jelenleg használtnál méltóbb nevet érdemel, amellyel kapcsolatban várta a paksiak véleményét. Most a képviselő-testület megalapozott döntéséhez várják a további lakossági véleményeket, a minden háztartásba eljuttatni tervezett szavazólapon, a megadott öt névből egyet jelöljenek meg javaslatként a tér elnevezésére.

 

A szavazólapok 2020. szeptember 25-ig (péntek) leadhatók nyitvatartási időben a Paksi Polgármesteri Hivatal előterében (hétfőtől-csütörtökig 7.30-16.00, pénteken 7.30-tól 13.30 óráig) és a Csengey Dénes Kulturális Központ aulájában (hétfőtől-péntekig 9.00-21.00 óráig) található urnába.

A lakosság öt névből tehet egyre javaslatot a szavazólapon az alábbiak közül: Makovecz Imre tér, Atom tér, Daróczy tér, Dr. Tarisznyás Györgyi tér, Csete György tér. +++FACEBOOK

Paksi Atomerőmű