Egy kis esti fizika – dr. Kovács Antallal Pécsen
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. június 18.

- Alkalmassági vizsgálat a Paks II projektben

- Összefoglaló, 2021. június 17.

- Összefoglaló, 2021. június 15.

- Összefoglaló, 2021. június 14.

- Letették a Kalocsa – Paks Duna-híd alapkövét

- Összefoglaló, 2021. június 9.

- Összefoglaló, 2021. június 8.

- Paks: visszatérnek egészségügyi szolgáltatások

- Összefoglaló, 2021. június 7.

- Sorsolás: Pupp Réka lengyel ellenféllel kezd

- Falvak támogatása Tolnában

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Egy kis esti fizika – dr. Kovács Antallal Pécsen

2020. október 14. 21:57:58  nyomtatási kép
 

(PAKS-PRESS) Pécs, 2020. október 14., szerda - A globális felmelegedést és a növekvő energiaigényeket is figyelembe véve az atomenergiát nem lehet megkerülni, az atomenergia a legjobb megoldás – mondta egyebek között dr. Kovács Antal Pécsen, a Művészetek és Irodalom Házában tartott előadásában, szerdán.

 

A paksi atomerőmű kommunikációs igazgatója emlékeztetett rá, hogy a Csernobil filmsorozat a figyelem központjába állította az atomenergiát, ezért is kapott meghívást a pécsi előadásra, még az elmúlt évben.

 

- A pandémiás helyzet miatt ez váratott magára, de úgy gondolom, most már a megfelelő óvintézkedések mellett időszerűvé vált ennek a megtartása – fogalmazott. Dr. Kovács Antal hozzátette: Pécs és környező települések körében - a bodai hulladéktároló kapcsán -, Paks több alkalommal is szóba kerül és sajnálatosan megalapozatlan információk jelennek meg. Pécs ezért kiemelten fontos az atomenergia hazai kérdéskörében és ezen az előadáson is a párbeszédre kell helyzeni a hangsúlyt. – Népszerűek ezek az előadások, Csernobilről is eddig tíz előadás hangzott el – tette hozzá.

 

A kommunikációs igazgató kérdésre válaszolva szólt arról is, hogy jelenleg a meghozott intézkedések eredményeként az atomerőműben elfogadható helyzet alakult ki, sőt sikerről lehet beszámolni a megyei helyzet összehasonlításában – mondta el.

Dr. Kovács Antal arról számolt be a Paks-Press Hírügynökségnek, hogy az atomerőmű dolgozói között öt érintettet ismernek, akik igazolt pozitív fertőzöttek, négyen vannak karanténban, de egy sem az atomerőmű területén fertőződött meg.

 

- Az erőmű jelenleg viszonylag jól áll, uralni tudjuk a helyzetet, a maszkviselési és a higiéniás fegyelem a városban is érezhető, a helyi megbetegedést sikerül megfogni – jelentette ki.

A tapasztalatokat is összegezve aláhúzta, hogy a szükséges karbantartásokat elvégzik, az otthoni foglalkoztatás folytatódik, ebben számos tevékenységet megőriznek és a tapasztalatok alapján meg is tartják, mert több olyan elem jelent meg, amelyről kiderült, hogy költség- és időhatékony foglalkoztatást jelent.

 

Képünkön: Dr. Kovács Antal, a paksi atomerőmű kommunikációs igazgatója Pécsen, a Művészetek és Irodalom Házában tart előadást „Egy kis esti fizika” címmel, 2020. október 14-én.

(Paks-Press Fotó: Kiss G. Péter.) +++

x

Paksi Atomerőmű