Kötelező maszkviselés
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2020. december 3.

- Zárt Gastroblues

- Munkaerő átcsoportosítások az idősek otthonába

- A paksi beruházás ütemterv szerint halad

- Összefoglaló, 2020. december 2.

- Összefoglaló, 2020. december 1.

- Fontos mérföldkövek a Paks II. projektben

- Együttműködési megállapodás

- Gerjen: a vírus nem állíthatja le a kapcsolatokat

- Összefoglaló, 2020. november 30.

- Koronavírus: intézménybezárások Pakson

- Összefoglaló, 2020. november 27.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Kötelező maszkviselés

2020. október 22. 22:38:56  nyomtatási kép

Egészség-járvány

Kötelező lesz a maszkviselés a sport- és szabadtéri rendezvényeken is

 

(PAKS-PRESS) Budapest, 2020. október 22., csütörtök  - Kötelező lesz a maszkviselés a szabadtéri rendezvényeken, sportrendezvényeken is. A rendelkezés pénteken lép hatályba. A kormány erről szóló rendelete csütörtök este jelent meg a Magyar Közlönyben.

 

A hatodik életévét be nem töltött kiskorú kivételével - mindenki köteles a sportolók, az edzők, a mérkőzésvezető, a versenybíró és ezek segítői kivételével a sportrendezvény résztvevője a sportrendezvény helyszínén,

a gyülekezési jogról szóló törvény szerinti szabadtéren megtartott gyűlésen részt vevők, ide nem értve a gyűlésfelszólalóját a felszólalás időtartamára,

orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot (a továbbiakban maszk) olyan módon viselni, hogy az, az orrot és a szájat folyamatosan elfedje.

 

Azt a személyt, aki a maszkot a sportrendezvény szervezője felszólítására sem viseli, a sportrendezvény szervezője köteles a látogatásból kizárni, és gondoskodni arról, hogy e személy a sportrendezvény helyszínét elhagyja;

a gyűlés szervezője felszólítására sem viseli, a gyűlés szervezője köteles a gyűlés helyszínének elhagyására felhívni;

A sportrendezvény szervezője, valamint a gyűlés szervezője köteles gondoskodni a szabályok betartásáról.- Jelenleg a távolságtartás és a maszkhordás az alapvető védekezési eszköz a koronavírus-fertőzéssel szemben - mondta a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa egy online szakmai konferencián, csütörtökön.


Szlávik János úgy fogalmazott, hogy hatalmas járványról lehet beszélni, amely nem csendesedik, és Magyarországon is emelkedik a fertőzések és halálesetek száma.Kiemelte, a maszkviselés az egyik alapvető eszköze a védekezésnek, azonban nem kell a maszkokat misztifikálni. Hatékonyság szempontjából nincs nagy különbség közöttük, hiszen míg egy egyszerű maszk 95 százalékos, a sebészi maszkoké 95-98, a speciális, ffp2, ffp3 maszkok 99 százalékos védelmet nyújtanak - közölte az infektológus.

 

Az utcán, a hétköznapi életben az egyszerűbb maszkok is védelmet nyújtanak, azonban a védekezés másik fontos eleme a távolságtartás. Ha ezt a kettőt betartjuk, szinte nulla a megfertőződés esélye - hívta fel a figyelmet.

 

PAKS-PRESS 2020. október 22., csütörtök 22:38 +++

x

Paksi Atomerőmű