Összefoglaló, 2020. november 7.
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2020. december 3.

- Zárt Gastroblues

- Munkaerő átcsoportosítások az idősek otthonába

- A paksi beruházás ütemterv szerint halad

- Összefoglaló, 2020. december 2.

- Összefoglaló, 2020. december 1.

- Fontos mérföldkövek a Paks II. projektben

- Együttműködési megállapodás

- Gerjen: a vírus nem állíthatja le a kapcsolatokat

- Összefoglaló, 2020. november 30.

- Koronavírus: intézménybezárások Pakson

- Összefoglaló, 2020. november 27.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Összefoglaló, 2020. november 7.

2020. november 07. 21:30:59  nyomtatási kép

 

A PAKS-PRESS Hírügynökség késő esti, napi kül-, belpolitikai és paksi vonatkozású hírösszefoglalója

 

Joe Biden demokrata párti elnökjelölt nyerte az amerikai elnökválasztást

(PAKS-PRESS) 2020. november 7. – Joe Biden demokrata párti elnökjelölt megnyerte az amerikai elnökválasztást, miután Pennsylvaniában is ő kapta a legtöbb szavazatot - jelentette a CNN szombaton. Az Egyesült Államok északkeleti részén fekvő államban a hírcsatorna összesítése szerint Biden a szavazatok 98 százalékának feldolgozása alapján 3 345 724 szavazatot kapott, míg a hivatalban lévő, republikánus párti Donald Trumpra 3 311 310 ember szavazott. A kettejük közötti különbség 34 414 szavazat.

Nem sokkal korábban a hivatalban lévő elnök a Twitteren azt írta, hogy ő nyerte meg a választást. Az elnök kampánystábja által szombaton körbeküldött közleményben azt írják, hogy hétfőn megindítják a bírósági eljárásokat, mert "az amerikai nép becsületes választást érdemel, ami azt jelenti, hogy a jogszerű szavazatokat mind meg kell számolni, a törvénytelenül leadott voksokat pedig nem". Donald Trump a Twitteren reagált arra, hogy veszített - bejelentette, hogy nyert. A jelenlegi elnök kétséget sem hagyott afelől, hogy nem hagyja annyiban. Trump már korábban nyilvánvalóvá tette, hogy nem ismeri el Biden győzelmét, és napok óta csalásról beszél a levélszavazatok kapcsán. +++

 

Magyarország - koronavírus

(PAKS-PRESS) 2020. november 7. - Újabb 5318 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 104.943 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 107 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 2357 főre emelkedett. Itthon a koronavírus-járvány második hulláma elleni védekezésről szóló törvényjavaslatról november 10-én dönthet az Országgyűlés.

Az Index információi szerint az ellenzéki pártok a tavaszi eseményekkel ellentétben most csatlakoznak a kormánypárti törvényjavaslathoz. +++

 

Kásler Miklós keddtől nem engedi az egynapos sebészetet

(PAKS-PRESS) 2020. november 7. - Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye szerint - az egyre növekvő számú koronavírusos beteg folyamatos ellátásának biztosítása érdekében Kásler Miklós adott ki utasítást valamennyi aktív fekvőbeteg ellátást nyújtó egészségügyi intézmény és az Országos Mentőszolgálat vezetőjének. Az utasításban elrendelte a halasztható műtétek - ideértve az egynapos sebészetet is - felfüggesztését keddtől, és szinte minden kórházat kijelölt a koronavírusos betegek ellátására. A kijelölés nem vonatkozik a korábbi miniszteri utasítás alapján mentesített intézményekre. A beavatkozások felfüggesztése alól kivételt képeznek a sürgősségi ellátások, amelyek nélkül a beteg közvetlen életveszélybe kerülne, illetve súlyos vagy maradandó egészségkárosodást szenvedne.

A miniszteri utasítás szerint valamennyi közfinanszírozott, aktív fekvőbeteg-ellátást nyújtó egészségügyi intézmény - kivéve a korábban mentesítetteket - köteles ellátni a középsúlyos és súlyos, igazolt Covid-fertőzött, valamint gyanús betegeket.

Ennek érdekében az intézmények hétfőtől kötelesek elkülöníteni a Covid-betegek ellátására a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) által finanszírozott összes ágyuk 40 százalékát, további 7 százalékát pedig lélegeztetésre alkalmas ágyként kötelesek a Covid-fertőzöttek ellátására biztosítani - írták. +++

 

Koronavírus: a Paksi Mesevár Tagóvoda két csoportja érintett

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. november 7. – A Paksi Mesevár Tagóvoda két csoportja és öt dolgozója koronavírus érintett, a szükséges intézkedéseket megtették – tájékoztatott a helyi sajtóhoz eljuttatott videóüzenetében Szabó Péter polgármester, szombaton. Elmondta: az óvodákhoz köthető 127 tesztet elvégezték, ennek során a Paksi Mesevár Tagóvoda egy dolgozója fertőzött eredményt produkált.

Ezért az óvoda Alma és Pillangó csoportjára és öt óvodai dolgozóra 10 napos karantén vár, a gyermekek szüleit értesítették, a helyiségeket lezárták, várhatóan rendkívüli szünetet rendelnek el.  +++

 

Labdarúgó NB I - Gólzáporos paksi siker, Hahn négy gólt szerzett

(PAKS-PRESS) 2020. november 7. - A Paks hazai pályán fölényesen, többek között a góllövőlistát vezető Hahn János négy találatával legyőzte a Puskás Akadémiát a labdarúgó OTP Bank Liga tizedik fordulójának szombati játéknapján.

OTP Bank Liga, 10. forduló: Paksi FC-Puskás Akadémia FC 6-2 (3-1) ----------------------------------------- Paks, Városi Stadion, v.: Antal.

Gólszerzők: Hahn (12., 15., 19., 49.), Bognár (52.), Ádám (81.), illetve Baluta (27.), Mance (85.)

Sárga lap: Böde (79.), Balogh B. (76.), illetve Kiss T. (40.), Knezevic (42.), Van Nieff (64.), Vanecek (90.), Nagy (92.)

A vendégek e heti második mérkőzésüket vívták az NB I-ben, az első fordulóból elhalasztott és szerdán pótolt meccsen 1-0-ra legyőzték hazai pályán a Budapest Honvédot.

A fordulót a tabella harmadik helyéről kezdő paksiak gyakorlatilag az első húsz percben eldöntötték a találkozót, mivel három pontrúgást követően Hahn János hét perc alatt mesterhármast ért el. A PAFC egy remek egyéni akció végén szépített.

Térfélcsere után a felcsútiak próbálkoztak támadásokkal, de Hahn negyedik találata, majd az ötödik paksi gól megpecsételte a sorsukat. Innentől mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, majd a pár perccel korábban beállt Ádám is betalált, így a Paks gólzáporos győzelmet aratott a hajrában még egyszer szépítő Puskás Akadémia felett.   

A PAFC öt meccs után először kapott ki a Pakstól és sorozatban a negyedik idegenbeli bajnokiját vesztette el. +++

 

PAKS-PRESS 2020. november 7. 21:30. 

x

Paksi Atomerőmű