A járványhelyzetben biztonságot jelent az Életfa Idősek Otthona
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2020. december 4.

- Összefoglaló, 2020. december 3.

- Zárt Gastroblues

- Munkaerő átcsoportosítások az idősek otthonába

- A paksi beruházás ütemterv szerint halad

- Összefoglaló, 2020. december 2.

- Összefoglaló, 2020. december 1.

- Fontos mérföldkövek a Paks II. projektben

- Együttműködési megállapodás

- Gerjen: a vírus nem állíthatja le a kapcsolatokat

- Összefoglaló, 2020. november 30.

- Koronavírus: intézménybezárások Pakson

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

A járványhelyzetben biztonságot jelent az Életfa Idősek Otthona

2020. november 09. 17:41:52  nyomtatási kép
 

(PAKS-PRESS) Paks, 2020. november 9. hétfő – Rendszeres foglalkozásokkal, távolságtartással, megfelelő maszkviselési szabályokkal, gyógytornászokkal, kiscsoportos imaórákkal, személyre szabott gondoskodással javítjuk a járvány óta megváltozott, nehezebb körülmények elviselését az idős, gondozottak számára – mondta a Ferenczi Ildikó vezető ápoló, a Paksi Életfa Idősek Otthona intézmény-vezető helyettese, a Paks-Press Hírügynökségnek, hétfőn.

 

- Foglalkozásaink lehetővé tesznek tartalmas időtöltést, az egészségügyi team dolgozói teljes odaadással ellátják feladatukat, a bezártság az idős embereknek nem tesz jót, a hozzátartozókkal való kapcsolat nehezebb, a mentálhigiénével foglalkozó kollégák azonban segítenek, hogy csökkentsék az elszigetelődést és javítsák az általános mentális állapotot – fogalmazott Ferenczi Ildikó.

 

Hozzátette, néhány perces családi találkozások a megfelelő távolságtartással, lehetségesek. A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy a jól és gyakran élünk a digitális eszközök adta lehetőségekkel és mobiltelefonokkal - mondta el. – A fekvő, idős emberhez is odaviszik a munkatársaim a laptopot, időpontot egyeztetnek, a mobiltelefont a szobába viszi a portás. A teljesítményben - amit a különleges helyzet megkíván „a szívünk is ott van, ez nem egy elcsépelt mondat” – jegyezte meg.

 

Kitért arra is, hogy az intézménynek kilencven lakója és hatvan dolgozója van, az utóbbiak száma kockázatot jelenthet, de szigorú ÁNTSZ szabályok mellett ez szinte a minimálisra csökkenthető, a fertőzés nem jutott be. Ferenczi Ildikó beszámolt arról is, hogy jelenleg százas várólistát jegyeznek és fél-egy év a várakozási idő. - A várólistát növelte, hogy a járvány időszak első hullámában nem vettünk fel új lakót, ez biztonságot is jelenthet az otthonban – fűzte hozzá.

Az intézmény-vezető helyettese kiemelte: a fenntartó önkormányzattól minden támogatást megkapunk – ennek is köszönhető, hogy az intézményben aggodalomra nincsen ok.

 

Mint az a város honlapján is megjelent, az önkormányzat intézmény-vezetői állást hirdetett a vezetői helyre, a Paks-Press Hírügynökség úgy tudja, hogy az eddigi vezető, Kávási Brigitta nem pályázik a feladatra. Megkeresésünkre elmondta, hogy betegjogi képviselőként folytatja a munkáját.

 

Paks Város Önkormányzata, a Paksi Életfa Idősek Otthona intézményvezetői állására közzétett dokumentumában azt írja, hogy a teljes munkaidős vezetői megbízás határozott időre, 2021. január 1-től 2025. december 31-ig szól. A pályázatot 2020. október 30-ig kellett benyújtani dr. Blazsek Balázs címzetes főjegyzőhöz. Ferenczi Ildikó a pályázók között van, meghallgatása a héten várható.

 

PAKS-PRESS 2020. november 9. 17:41. +++

 

x

Paksi Atomerőmű