Összefoglaló, 2020. november 27.
Legfrissebb

- Összefoglaló, 2021. január 15.

- Összefoglaló, 2021. január 14.

- Még lehet jelentkezni a Paks II. Akadémiára

- Összefoglaló, 2021. január 13.

- Összefoglaló, 2021. január 12.

- Összefoglaló, 2021. január 11.

- Már elérhető a Településképi Arculati Kézikönyv

- Fodor-Szurovszki Tünde Paks új főkertésze

- Süli János: a legtöbbet fogjuk kihozni ebből az évből

- Évértékelő - újévköszöntő

- Összefoglaló, 2021. január 8.

- Összefoglaló, 2021. január 7.

Atomenergia
Paks
Közélet
Kultúra
Sport

Összefoglaló, 2020. november 27.

2020. november 27. 21:30:49  nyomtatási kép

A PAKS-PRESS Hírügynökség késő esti, napi hírösszefoglalója

 

KORONAVÍRUS

Az a cél, hogy minél gyorsabban vakcinához jussanak a magyarok

(PAKS-PRESS) 2020. november 27. – A kormány azért dolgozik, hogy a magyar emberek a lehető leggyorsabban biztonságos vakcinához jussanak, mert ez jelenti az igazi megoldást a járvány okozta kihívásokra - mondta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

Szijjártó Péter, aki Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszterrel egyeztetett, közös sajtótájékoztatójukon köszönetet mondott az orosz kormánynak, hogy Európában elsőként Magyarországnak biztosította a vakcina mintáját. Oroszország most azt a felajánlást tette, lehetővé teszi magyar orvosoknak és szakembereknek, hogy a helyszínen tanulmányozhassák az oltóanyag előállítását, erre már a jövő héten sor kerülhet - közölte.

Kijelentette: nem engednek semmilyen gyógyszeripari, üzleti lobbinak, akkor sem, ha "politikusokat bérelnek fel akár itthon, akár Brüsszelben, akár máshol". Minden lehetőségen rajta tartják a szemüket, mert ez a magyar emberek érdeke - mondta. Hozzátette: Magyarországon csak azt a vakcinát lehet használni, amelyet a magyar hatóságok biztonságosnak és hatékonynak tartanak, amelynek a használatára megadják az engedélyt. +++

 

Mihail Murasko: a Paks 2 beruházás jó minőségben valósul meg

(PAKS-PRESS) 2020. november 27. - A külügyminiszter a megbeszélés másik fő témájaként az energiaellátást jelölte meg. Törekednek arra, hogy minél több forrásból minél több energiahordozót vásároljanak, de Oroszország a jövőben is fontos szerepet játszik majd Magyarország energiaellátásában - mondta. Hozzátette: jövőre kifut a hosszú távú gázvásárlási megállapodás, ezért megindítják a tárgyalásokat a következő időszakra vonatkozóan.

Mihail Murasko hangsúlyozta: a Paks 2 beruházás jó minőségben valósul meg. Az egyiptomi vasúti kocsik gyártását illetően pedig üdvözölte, hogy Magyarország a jelenlegi nehéz körülmények ellenére is tartja az eredeti ütemtervet.

A sajtótájékoztató előtt a miniszterek aláírták a gazdasági együttműködési bizottság ülésének jegyzőkönyvét. +++

 

Elment Balázs Fecó, tisztelői, pályatársai búcsúznak

(PAKS-PRESS) 2020. november 27. - Saját halottjának tekinti az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az életének hetvenedik évében, csütörtökön este elhunyt Balázs Fecó Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas rockzenészt, billentyűst, énekest, zeneszerzőt, akitől Orbán Viktor miniszterelnök mellett számos pályatársa, tisztelője búcsúzott.

"Elment Balázs Fecó. Isten Veled, Barátom!" - búcsúzott az énekestől saját Facebook-oldalán Orbán Viktor miniszterelnök, aki Balázs Fecó és Keresztes Ildikó egyik közös felvételét is megosztotta.   

Balázs Fecó a Korál 1978-as megalapításával korábbi együttese, a Taurus munkásságát szerette volna tovább vinni, ez a dallamos rockzene jellemezte aztán a Korált is.

Mága Zoltán hegedűművész szintén a Facebookon idézte fel, mély gyásszal a Balázs Fecóval, történt közös fellépéseiket.

Hivatalos Facebook-oldalán vett búcsút többek között a Piramis zenekar,  és az Apostol együttes is. +++

 

Advent - Díszkivilágítással készül karácsonyra Paks

(PAKS-PRESS) 2020. november 27. - Az ünnepi fények péntek esti felkapcsolásával vette kezdetét a paksi advent. A korábbi években megszokott adventi vásár a járvány miatt a Városháza előtti téren ugyan elmarad, de a város forgalmasabb utcáin már világítanak a dekorációs fények, köztük több új világítótest is akad. A Városháza téren szintén égnek az apró kis lámpácskák százai, és a nagy adventi koszorú is készül, a várakozás négy gyertyájával. A Dózsa György úti körforgalom és az Atom tér is ünnepi fényeket öltött. +++

 

Eredményes diákok a Paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában

(PAKS-PRESS) 2020. november 27. – A Paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola alsó- és felsőtagozatos diákjai iskolavezetésük elismerését és jutalmukat vették át, 2020. november 27-én,  miután csapatmunkában eredményesen versenyeztek a Bólyai Regionális anyanyelvi- és matematikai versenyeken. A kisebb diákok 1-2-4 helyezésükkel az országos döntőbe jutottak, a felső osztályosok a matematika versenyen 2-5-6. helyezést érték el. +++

 

Sport/labdarúgás/

Újpest vs. Paks: félidőben, gól nélkül

(PAKS-PRESS) 2020. november 27. – Kiadásunk időpontjában jelenleg is tart a zártkapus Újpest – Paks mérkőzés az OTP Bank Liga, 12. fordulójában a Megyeri úti Szusza Ferenc Stadionban, ahol az első félidőben nem született gól.  +++

 

PAKS-PRESS 2020. november 27., péntek 21:30.

x

Paksi Atomerőmű